Jyri Saastamoinen: Nyt on Joulu!

Joulu on toivon juhla

Me kaikki käymme joulun viettoon kukin eri tavoin: joku ei halua viettää ollenkaan, toisille on tärkeää, että suku kokoontuu perinteisiin juhliin, jossa herkkupöydät notkuvat ja kaikki paikat on koristeltu jouluun. Kaikki tavat ovat ihan yhtä hyviä, tärkeintä on, että joulun aika olisi itselle rauhoittumisen sekä toisien huomioimisen aikaa.

Milloin se pukki tulee???

Muistan nuoruuden jouluista erikoisesti joulupukin odottamisen. Meillä pukki tuli aina (ja tulee vieläkin) vasta joulupäivällisen jälkeen. Eräänä jouluaattona molemmat pikkusiskoni kyselivät äidiltämme koko ajan mitä saavat lahjaksi. Lopulta äiti sanoi heidän saavan pujottelusukset. Vähän aikaa oli riemua, sitten pikkusiskot rupesivat kyselemään äidiltä, että miksi kerroit, kun yllätys meni piloille. Pukin tullessa kontista ei lopulta löytynytkään pujottelusuksia, äiti oli kuitenkin pelastanut joululahjojen yllätyksen.

Grinch varasti joulun

Meillä on kaikki lapset jo aikuisia. Olemme kuitenkin säilyttäneet joulupukkiperinteen, kaikki pääsevät (tai joutuvat) vuorollaan joulupukiksi. Ikimuistoisia joulupukkeja on ollut esimerkiksi muutaman vuoden takaiset anoppi joulupukkina ja kuopuksen Grinch-naamariin sonnustautunut ja elokuvan tunnusmusiikin mukaan saapuva pukki! Sitä ilon ja naurun määrää ei voi kuvailla! Lahjatkin jäivät vähän sivuosaan.

Seuraava aamukampa

Tänä aamuna saimme avata joulukalenterin viimeisen luukun. Omalla kohdallani on tärkeä myös toinen kalenteri, vaalien aamukampa. Siinä on jäljellä tänään enää 99 piikkiä! Kainuussa on kampanjoinnin joulurauha loppiaiseen saakka, mutta ensi vuoden puolella nähdään varmasti toreilla ja turuilla!

Rauhallista joulunaikaa toivottaen,

Jyri Saastamoinen, apteekkari
Kainuun kokoomuksen puheenjohtaja
Kansanedustajaehdokas

 

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *