Kaupunkipolitiikka on yhteispeliä

Viimeisimmässä KK 17.7. ”Valtuuston viisaita” -kolumnipalstalla Aki Räisänen (vas.) oli valinnut erikoisen aiheen kirjoitukseensa. Palsta on meidän ryhmämme käsityksen mukaan tarkoitettu mielenkiintoisten ajankohtaisten kaupungin asioiden ja ilmiöiden käsittelyyn sekä vuoropuheluun kaupunkilaisten kanssa. Valtakunnallinen oppositiopolitiikka kuuluu jollekin toiselle palstalle. No, koska olimme kolumnin pääaihe, niin kerromme oman myös oman näkemyksemme siitä.

Kaupunkipolitiikka on täysin eri asia kuin valtakunnan politiikka. Kaupungeissa ei ole hallituspuolueita tai oppositiota. Päätökset tehdään aina parlamentaarisesti yhteistyössä viranhaltijoiden kanssa kaupunkilaisten etua ajatellen.

Kokoomus oli nimetty kirjoituksessa ”sivistyspuolueeksi”. Sitä me toki olemme, teemmehän päätökset aina tosiasioihin ja virkamiesvalmisteluun pohjautuen, emme aatteellisen hurmoksen huumassa. Kokoomusta äänestävät ihmiset ovat myös ajattelevia ja asioista perillä olevia aktiivisia kansalaisia. Siksi olemme vastuussa tekemästämme politiikasta varsin pysyvälle äänestäjäkunnalle vaaleista toiseen. Meidän puolueemme viestintä ei perustu muiden tekemien virheiden populistiseen kaiveluun (vaikka sitäkin varmasti osaisimme), vaan omien, mielestämme parempien, ratkaisuehdotusten esittelyyn, jos olemme eri mieltä joidenkin muiden puolueiden esityksistä.

Toinen tärkeä määrittely meistä on ”kamreeripuolue”. Alamme olla kohta ainoa puolue, joka pitää huolta valtakunnassa taloudesta. Terve talous on aina tärkein hyvinvointivaltion peruskivistä. Aatteen palolla ei saada ilmaisia kirjoja, läppäreitä tai lounaita. Hallinnon tarkoitus on tuottaa mahdollisimman hyviä palveluita kansalaisille sillä rahamäärällä, mitä käytössä on. Loputon ylivelkaantuminen ei ole mikään ratkaisu elämässä niin valtiolla, kaupungilla kuin yksityisellä ihmiselläkään.

Toivomme siis, että tässä turvallisuus- ja talouspoliittisesti hyvin haasteellisessa ajassa emme ajaudu kaupunkipolitiikassa pelkkien aatteiden ja tunteiden valtaan jatkossakaan, vaan pyrimme keskustelemalla, asioita monelta kantilta tarkastelemalla ja hyvässä yhteistyössä tekemään vastuullista paikallispolitiikkaa sekä viestimään vastuullisesti yhteisistä asioista.

Aurinkoa ja lämpoä kesään toivottavat,

Kajaanin kokoomuksen valtuustoryhmä

Kajaanin kokoomuksen hallitus

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *