53

Matti-Jussi Pollari

KTK

Kotipaikka: Kuhmo

Syntymävuosi: 1950

Puhelinnumero: 0400 890 304

Motto: Asiapohjalla, iloisella mielellä!

Kuka olen

Olen kuhmolainen ihan kohta 28 vuoden takaa.

Tulin Kuhmoon kulttuurin tuomana, tekemään työtä upouudessa Kuhmo-talossa.
Antoisien ja onnellisten työvuosien jälkeen olen nyt eläkkeellä ja paneutunut kotikaupunkini valtuutettuna yhteisiin asioihin sekä muutaman kulttuuriyhdistyksen kiintoisiin puuhailuihin.

Opinnot ja työura
Opiskelujeni puolesta olen Helsingin Kauppakorkeakoulun kasvatti, markkinointi ja kansantaloustiede pääaineinani.

Työurani kääntyi jo vuosikymmeniä sitten harrastusten myötä kohti kulttuuria: olin Helsingin vuosinani vetäjänä Niin Finland Festivalsin toimistolla kuin Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksessakin.

Siellä alkoi muutokseni kuhmolaiseksi. Aluksi ihmettelyn, ymmärtämisen ja sympatian kautta, sitten haluna päästä mukaan tähän hienoon, Kuhmon Kamarimusiikin synnyttämään Kuhmon ihmeeseen.

Kuhmo ei ole pelkkää kamarimusiikkia.

Kuhmo ei ole pelkkää kamarimusiikkia vaan myös paljon muuta.
Jo tulokeväänä jatkuva ihmetykseni aihe oli Pajakkakoski, sittemmin monet muut kosket, vesistöt ja luonnon ihmeet. Ihmiset ovat myös kiinnittäneet minua Kuhmoon, osa syntyperäisiä, osa tänne laillani syystä tai toisesta ajautuneita.

Luottamustehtäviä
Kuhmon kaupunginvaltuusto
– jäsen 2017-

Kuhmon kaupunki, sivistyslautakunta
– jäsen 2017-2019

Kainuun sote-kuntayhtymä
– hallituksen varajäsen 2017-

Kuhmon Musiikkiyhdistys ry
– hallituksen varajäsen 2004-2012
– hallituksen jäsen 2012-2020

Kuhmon Kamarimusiikin kannatusyhdistys ry
– puheenjohtaja 2020

Suomen Kulttuurirahaston Kainuun maakuntarahaston hoitokunta
– jäsen 2004-2013
– hoitokunnan puheenjohtaja 2007-2012

Veikko Huovinen -seura ry
– johtokunnan varajäsen 2007-2008
– jäsen 2013
– puheenjohtaja 2019-

Suomen kulttuuritalot ry
– hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja 2010-2013

Sinfonietta Lentuan kannatusyhdistys ry
– puheenjohtaja 2002-
– orkesterin intendentti 2005-

Kuhmon Kokoomus
– hallituksen jäsen 2018-
– puheenjohtaja 2019-

Kainuun Kokoomus
– piirihallituksen jäsen 2019-
– varapuheenjohtaja 2020-

Kansallinen Kokoomus
– puoluehallituksen varajäsen 2021-

Osuuskauppa Maakunta
– valtuuston jäsen 2020-

Harrastukset
Musiikki, erityisesti puhallinmusiikki ja ooppera
Kirjallisuus
Liikunta

Perhe
Perheeseeni kuuluu puoliso ja neljä Kuhmossa syntynyttä lasta, joista kolme on nyt jo edustamassa kotikaupunkiaan muualla Suomessa.

Tavoitteeni
Toivon voivani olla vaikuttamassa kaupunginvaltuutettuna siihen, että he voivat jatkuvasti olla iloisia ja ylpeitä kotikaupungistaan.

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat Kainuussa

162

Matti Heikkinen

yliopettaja

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1982

Puhelinnumero: 044 948 2844

Motto: Minä olen, koska me olemme.

Maailman paras sote!
Hyvinvointialueet ovat ensi askel kohti maailman parasta sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Maailman paras sosiaali- ja terveydenhuolto ei synny itsestään. Parantamalla palveluiden toimivuutta palveluseteleillä, ehkäisemällä ongelmia oikea-aikaisesti ja panostamalla hyvinvointierojen kaventamiseen ollaan oikealla suunnalla.

Varhaiskasvatus ja koulutus kuntoon!
Laadukas varhaiskasvatus on arvovalinta – se luo pohjan lasten laaja-alaiselle osaamiselle ja koko yhteiskunnan paremmalle tulevaisuudelle. Suomalaisten koulutusjärjestelmää ja korkeakoulujärjestelmää on kehitettävä kokonaisuutena. Meillä ei ole varaa olla panostamatta koulutukseen.

Julkinen talous kuntoon!
Julkisia varoja tulee käyttää tehokkaasti. Taloustilanteen heikentyessä julkiset palvelut uhkaavat heikentyä – palvelut kun varmistetaan vain riittävillä verovaroilla. Tämän vuoksi jokaisen suomalaisen tulee voida omalla työllään tai yrittämisellä luoda hyvinvointia. Samalla on saatava julkinen talous tasapainoon.

Samat vaaliteemat toistuvat useissa kirjoituksissani, hieman eri näkökulmista. Lisäksi vaalikirjoituksia on yksittäisistä eri aiheista, esim. sähköpyöräily.

Teemani eduskuntavaaleja varten löytyy kotisivuiltani: https://mattiheikkinen.com/eduskuntavaalit/ sekä sosiaalista mediasta #heikkisenvaalikampanja (Facebook, Instagram). Oma asiantuntemus on sosiaali- ja terveydenhuollon, sosiaalipolitiikan ja koulutuksen aiheissa, joten panostan näihin.

Matti Heikkinen

Kajaani

 

Lue Matin tarina:

Terve! Minä olen Matti Heikkinen. Minä olen koska, me olemme.
Olet saattanut törmätä minuun jo vaalikoneessa. Vaalikoneet eivät kerro koko kuvaa ehdokkaista. Jokainen meistä kantaa mukanaan oman henkilöhistorian, elämänkokemukset ja viisaudet.
Vaalikoneet kärjistävät ja yksinkertaistavat mielipiteitä. Siksi haluan kertoa sinulle tarkemmin itsestäni.
Kuvan kolmevuotiaana en vielä tiennyt, mitä haluan tehdä isona. En ole varma vieläkään, mutta juuri nyt haluan käyttää kykyjäni eduskunnassa.
Olen epäonnistunut usein, enkä usein saanut hakemaani opiskelupaikkaa. Puhdas sattuma ja tuuri on vaikuttanut monin tavoin elämääni.
En koskaan saanut opiskelupaikkaa ammattiopistosta, vaikka se oli suurin toiveeni. Sen sijaan pääsin lukioon. Opiskelin vuoden liiketaloutta ammattikorkeakoulussa, kunnes pääsin opiskelemaan yhteiskuntatieteitä Kuopion yliopistoon.
Olen opiskellut sosiaalipolitiikkaa, valtio-oppia, kasvatustiedettä, sosiaalitaloutta, sosiaalityötä ja hoitotieteitä. Lisäksi olen suorittanut opettajan pedagogiset opinnot ja kaksi johtamiseen liittyvää erikoisammattitutkintoa. Haaveilen väitöskirjan kirjoittamisesta tulevaisuudessa.
Olen matemaattis-loogisesti lahjakas. Tästä luontaisesta lahjasta on ollut minulle hyötyä päätöksenteossa, ongelmanratkaisussa ja aikaisemmissa työtehtävissä.
Työurallani olen toiminut monenlaisissa työtehtävissä. Olen ollut tutkija, projektikoordinaattori, projektipäällikkö, perhepalvelujohtaja, tulosaluejohtaja, lehtori ja yliopettaja. Nuorena olen työskennellyt myös rakennustyömailla ja kalatehtaalla.
Kaikissa työtehtävissäni olen tehnyt parhaani, vaikka en ole kaikkea osannut tai hallinnut. Hienoilla titteleillä ei ole koskaan ollut minulle merkitystä. Ennen kaikkea olen halunnut kehittää ja parantaa niin työtäni, erilaisia sosiaali- ja terveyspalveluita kuin yhteiskunnan toimivuutta. Samalla osaamiseni ja ymmärrykseni niin sosiaalista ongelmista kuin yhteiskunnasta on lisääntynyt.
Näkökulmaani ja osaamistani olen laajentanut useissa luottamustehtävissä. Olen ollut kirkkovaltuuston varajäsen, taloyhtiön puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen erilaisissa sosiaalialan järjestöissä. Tällä hetkellä olen aluevaltuutettu Kainuun hyvinvointialueella.
Viime vuodet olen saanut olla kehittämässä sosionomikoulutusta Kajaanin ammattikorkeakoululla. Olen kiitollinen jokaisesta yhteisestä oppimiskokemuksesta opetustyön arjessa.
Omasta mielestäni suurimpia saavutuksiani ovat olleet hymypoikapatsas, ylempi korkeakoulututkinto (YTL) ja Kainuun soten johtavana viranhaltijana työskentely 2010-luvulla. Olen kirjoittanut myös lastenkirjan köyhyydestä ja lähes sata mielipidekirjoitusta eri sanomalehtiin. Olen kokeillut siipiäni myös valokuvaajana.
Haluan, että suomalainen yhteiskunta yhtä aikaa kannustaa ja mahdollistaa jokaisen ihmisen potentiaalin. Luottamus parempaan tulevaisuuteen rakentuu vain yhdessä muiden ihmisten kanssa.
Olin onnekas, että sain syntyä Suomeen. Olen saanut opiskella ja kehittää omaa osaamistani laajasti. Olen saanut kokeilla, yrittää ja epäonnistua. Kaikki kokemani on muovannut minusta sellaisen kuin olen juuri tänään. Jaksan edelleen hymyillä ja uskoa parempaan.
Sinun äänelläsi, voimme tehdä entistä paremman tulevaisuuden.
Minua voit äänestää tulevissa vaaleissa numerolla 162. Kiitos jo etukäteen.💙

 

Matti

Lue lisää

163

Riikka Huotari

KM, Erityisluokanopettaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1976

Minä olen äiti ja opettaja. Kolmen teini-ikäisen äitinä ja erityisluokanopettajana olen lähellä lapsia ja nuoria. Kuuntelen, ohjaan ja opetan, toimin ratkaisukeskeisesti. Huumori, kaukoviisaus ja kyky nähdä kokonaisuuksia ovat vahvuuksiani ja hyviä työkaluja, niin erityisluokassa kuin kunnanhallituksen kokouksessakin.

Haluan olla vaikuttamassa ja päättämässä Suomen asioista, niin että lastemme  tulevaisuus on turvallinen ja hyvinvoiva. Ajattelen, että arjen ihmeet syntyvät tekemällä. Hyvinvoivat perheet ja yritykset ovat kehittyvän Suomen kivijalka.

Varmistetaan hyvinvoiva ja turvallinen Suomi.

 • Jokaiselle perheelle on varmistettava mahdollisuudet hyvinvointiin ja turvallisuuteen.
 • Kaikille on taattava iästä, taustasta ja asuinpaikasta riippumatta yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa, eikä kukaan jää yksin.
 • Luomme tulevaisuuden turvallisuuttaa huolehtimalla huoltovarmuudesta ja pitämällä koko Suomen asuttuna
 • Meidän omaisuutemme on mm.asunnoissa, yrityksissä ja metsissä – jokaisen omaisuutta tulee kunnioittaa emmekä saa vaikeuttaa sen hyödyntämistä.
 • Luomme edellytykset liikuntakulttuurin kehittymiselle kokonaisvaltaisesti varmistamalla riittävän rahoituksen liikuntapaikkarakentamiselle ja liikunta- ja urheiluseuroille.

 Panostetaan kasvatukseen ja koulutukseen

 • Meidän on nostettava kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen perustyö arvoon; ja myös yhteiskuntana arvostettava lapsia ja nuoria ja heidän oikeuksiaan.
 • Eriarvoisuuden lisääntyminen on pysäytettävä varhaisilla toimenpiteillä
 • Kasvatuksen ja koulutuksen henkilöstöpulaan ja työssäjaksamiseen on löydettävä ratkaisut.
 • Jatkuva elinikäiseen osaamiseen ja kehittymiseen panostaminen varmistaa osaavan ja motivoituneen työvoiman.

 

Turvataan yrittävä ja kehittyvä Suomi

 • Meidän on ratkaistava kasvava työvoimapula.
 • Meidän on mahdollistettava, ei vaikeutettava, yrittäjien ja yritysten menestymistä, kasvua ja vientiä.
 • Yritystukia on ohjattava enemmän globaalien ongelmien ratkaisuun tähtääviin innovaatioihin
 • Lupakäytäntöjä on nopeutettava kaikilla tasoilla.
 • Suomen talous on saatava kuntoon ja kasvuun sekä nopeilla, että pitkän aikavälin toimenpiteillä – yhtään laskua emme saa maksattaa seuraavilla sukupolvilla.
 • Yhteinen luontomme on arvokas, tuemme uusiutuvan energian hankkeita, estämme luontokatoa ja hidastamme ilmastonmuutosta.

Lisää ajatuksistani voit lukea www.riikkahuotari.fi tai seurata minua sosiaalisessa mediassa:

poliitikkoriikkahuotari IG ja Facebook

Lue lisää

173

Jyri Saastamoinen

Apteekkari

Kotipaikka: Paltamo

Syntymävuosi: 1967

Jyri Saastamoinen, Paltamo

Olen yrittäjä, olen apteekkari Vaalassa. Olen Paltamossa kunnanvaltuutettu, Kainuun maakuntahallituksen jäsen ja Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen. Toimin siis jo nyt kunnallistasolta valtakunnanpolitiikkaan saakka.  Vapaa-ajallani metsästän, kalastan, mahdollistan lapsille partiota ja soitan saksofonia.

Kansanedustajuus jo lähes äidinmaidosta

Olen syntynyt Espoossa. Kouluiästä yliopistoon saakka asuin Kuopiossa. Parinkymmenen Mikkelivuoden jälkeen muutimme Kainuuseen, tämä on ollut kotimme jo kymmenen vuoden ajan. Äitini oli Kokoomuksen kansanedustajana kaksi kautta, eli tässä ollaan vähän äidin jäljillä eduskuntaan menossa.

Arvot

Minulle tärkeää on se, että Suomi on turvallinen ja hyvä paikka asua pohjoisinta sopukkaa myöten. Liikun paljon luonnossa, se on minulle myös tärkeä. Työnteon tulee olla AINA kannattavaa, työn verotus ja tukijärjestelmät eivät saa olla sille esteinä. Valtion velkaantumiselle pitää laittaa stoppi. On elettävä varojen mukaan, sillä muuten syömme etukäteen lapsiemme ja lastenlapsiemme vaurauden.

Politiikka

Minulle on tärkeää, ettei politiikka vieraannu liikaa ihmisistä. Minulle on tärkeää, että ihmisiä kuullaan ja että päätöksenteko perustuu tutkittuun tietoon. Uskon, että yksikin ihminen voi vaikuttaa ja saada äänensä kuuluville. Hallintoa ja säätelyä pitää mieluummin keventää. Meillä on jo nyt aika raskas hallintojärjestelmä.

Nyt kun olen kansanedustajaehdokkaana, on minusta hienointa se, että joka päivä tulee kohtaamisia ja keskusteluita erilaisten ihmisten kanssa. Näistä opin paljon ja ne antavat voimaa vaalityöhöni. Ne kertovat minulle, että tämä on kaiken vaivannäön arvoista.

Jyri Saastamoinen

Lue lisää