111

Virpi Keränen (sit.)

Projektipäällikkö

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1971

Harrastukset
Hiihto, kuntosali ja juoksu, yleisurheiluvalmennus, yhdistystoiminta lasten ja nuorten urheiluharrastuksen edistämiseksi (mukana kahden urheilujärjestön hallituksessa, SUL liittovaltuutettu).

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa päätöksentekoon ja kehittämässä Kajaania. Lasten ja nuorten aidon ja aktiivisen liikkumisen lisääminen sekä alueen elinvoimaisuus ovat minulle tärkeitä asioita.

Miksi juuri Kokoomus?
Minua kysyttiin mukaan ja sanoin kyllä. Kokoomuksen tekeminen on nuorekasta ja yhteisöllistä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa minulle ovat kuntalaisten arjen hyvinvoinnin turvaaminen ja elinvoiman kehittäminen. Lasten ja nuorten aidon ja aktiivisen liikkumisen lisäämiseen sekä alueen elinvoimaisuuteen on panostettava tulevaisuudessa laaja-alaisesti ja systemaattisesti. On tärkeää, että Kajaanissa asuvilla ja sinne muuttavilla kaikenikäisillä on aidosti hyvät mahdollisuudet liikkua, kuntoilla ja urheilla sekä sisällä että ulkona. Kun liikkuu, voi paremmin.

Erityisesti haluan osaltani olla kehittämässä aluetaloutta ja sen elinvoimaisuutta, osaajien saamista maakuntaan, yrittäjyyttä sekä yhteistyötä eri tahojen välillä. On tärkeää, että organisaatiot, oppilaitokset ja yritykset voivat tehdä aitoa ja konkreettisesti mitattavaa yhteistyötä sekä luoda uusia yhteistyömalleja, joiden kautta mahdollisimman moni toimija voi niistä hyötyä. Olennaisen tärkeää on myös panostaa koulutukseen ja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Kaiken kaikkiaan näen, että uudistuminen, avoin vuorovaikutus ja rohkeus kaikessa tekemisessä on tärkeää. Ei riitä, että puhutaan. On tärkeää tarttua toimeen. Näen, että Kajaanissa on jo nyt tekemisen meininki ja positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen, josta on hyvä jatkaa kehittämistyötä.

Parasta juuri nyt?
Kajaanissa on tekemisen meininki ja positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen.

109

Janne Karjalainen

Rakennuspeltiseppä

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1975

Harrastukset
Jääkiekkovalmennus

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa?
Haluan olla mukana kehittämässä kotikaupunkiani sekä lasten ja nuorten liikunta- ja harrastustoimintaa.

Miksi juuri kokoomus?
Kokoomus tekee järkevää talouspolitiikkaa ja päätökset perustuvat faktoihin. Kokoomuslaisen yrityspolitiikan ansiosta myös meillä työntekijöillä on töitä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Kun kaupungin talous on kunnossa, voimme ylläpitää palveluja ja harrastusmahdollisuuksista. Palvelujen fiksu ja tehokas tuottaminen ilman kunnallisveron korotuksia.

Parasta juuri nyt?
Kesä.

Lue lisää

115

Juho Leinonen

Luokanopettaja, KM

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1995

Harrastukset: Kestävyysurheilu, jääkiekon tuomaritehtävät, yksityisilmailu
Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa?  Haluan edistää kotikaupunkini Kajaanin tulevaisuutta siten, että kaupunki toimisi entistä houkuttelevampana asuinpaikkana eri lähtökohdista tuleville ihmisille sekä tietysti myös liiketoimintapaikkana uusille yrityksille. Kunnallispolitiikan kautta on mahdollista vaikuttaa ihmisten arkielämän konkreettisiin asioihin kaikista parhaiten.

Miksi juuri Kokoomus?  Kokoomuksen arvomaailma sopii hyvin yhteen henkilökohtaisten arvojeni kanssa. Arvostan myös asiallista käyttäytymistä ja faktoihin perustuvaa politiikkaa.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? 

I: Positiivinen ilmapiiri & kainuulainen yhteistyö
II: Liikunnan edistäminen & luonnon hyödyntäminen
III: Koulutuksen kehittäminen

Parasta juuri nyt? Lähestyvä kesä ja sen luomat erinomaiset urheilumahdollisuudet Kainuussa!

Lue lisää

131

Hannu Suutari

DI, HHJ

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1961

Harrastukset
Harmonikan soitto, Moottoripyöräily, Avantouinti

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Haluan aktiivisesti vaikuttaa siihen, että Kajaani ja Kainuu säilyvät elinvoimaisina, Kajaania kehitetään kasvun kautta luoden mahdollisuuksia elinkeinotoiminnalle varmistaen, ettei tämän hetken ennusteet parin vuosikymmenen päähän Kainuun osalta sellaisinaan toteudu – me itse voimme vaikuttaa siihen. Haluan, että lastenlapsillammekin on hyvä elää, kasvaa ja asua Kajaanissa myös tulevaisuudessa.

Miksi juuri Kokoomus?
Valitessani puoluekantaani selvitin ennakkoluulottomasti minkä puolueen arvot vastaavat omiani. Päädyin tulokseen, jonka mukaan omat arvoni vastaavat liberaalikokoomuslaista arvomaailmaa, joten valinta oli lopulta helppo. Kokoomus on vastuullinen kasvun kautta kansalaisten parhaaksi kehitystä hakeva puolue. Kokoomus antaa valtuutetulle mahdollisuuden toimia oman tunnon, arvomaailman, tiedon ja kokemuksen pohjalta – tekemiään päätöksiä ei tarvitse katua.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Sähkönsiirtoa – ei tulonsiirtoa.
Rohkeasti ja määrätietoisesti Soten talous kuntoon.
Yrityksille edellytykset kasvuun ja kehitykseen.
Kajaani vetovoimaiseksi viisaasti kaavoittaen.

Parasta juuri nyt?
Olemme eläneet aikaa, mikä on vaikuttanut pysyvästi omiin tapoihimme toimia. On ollut ilo nähdä, kuinka me suomalaiset todellisen vaaran uhatessa kykenemme nopeasti löytämään yhteisen tahtotilan kansakunnan parhaaksi. Näin kesän kynnyksellä saadessamme Koronaviruksen hallintaan meillä jokaisella on toivo ja luja usko paremmasta huomisesta. Ripaus rohkeutta eväsreppuun ja näin tulee myös tapahtumaan.

Lue lisää

127

Kari Saukkonen

Upseeri

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1970

Harrastukset: Kuntoliikunta, lukeminen, vapaaehtoistoiminta

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa: Haluan olla mukana tekemässä sellaisia päätöksiä ja politiikkaa, jolla kotikaupunkiani kehitetään edelleen paremmaksi paikaksi elää ja yrittää.

Miksi juuri Kokoomus: Kokoomuksen arvot ja tapa tehdä politiikka tekevät siitä minulle ainoan mahdollisen vaihtoehdon.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa: Järkevä maankäyttöpolitiikka ja käytännön toimet, joilla Kajaani olisi nykyistä houkutteleva paikka asua ja yrittää. Oman ammattikorkeakoulumme jatkuva kehittäminen ja toimintamahdollisuuksien varmistaminen ovat lähellä sydäntäni.

Parasta juuri nyt: Talviunesta heräävä luonto ja ryhmämme edessä siintävä vaalimenestys tuovat toivon tunteen korona-arjen keskelle.

Lue lisää

120

Petri Oksanen (sit.)

DI, Varautumisjohtaja

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1971

Lue lisää

119

Oskari Oikarinen

MBA, toimitusjohtaja

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1978

Harrastukset: remontointi, mökkeily, lukeminen, sienestys, musiikki
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa: Asuinympäristö, kulttuuri ja yrittäjyys

Lue lisää

112

Jyrki Koljonen (sit.)

vuoriteknikko, vuorotyönjohtaja

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1959

Harrastukset: sotahistoriaan tutustuminen/tutkiminen, penkkiurheilu, golf
Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? kiinnostus kunnallispolitiikkaan ja Kajaanin kehittäminen
Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksella on oikeat arvot.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Parempi Kajaani ja kokonaisuutena kaikki kylät tiiviisti mukaan, etteivät jää unholaan vaan kehittyvät mukana, jotta ihmisillä hyvä asua ja palvelut toimivat.
Parasta juuri nyt? Kajaani on hyvä kaupunki asua

Lue lisää

122

Jenni Partanen

Restonomi AMK, sosiologian opiskelija

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1983

Harrastukset: Virallisia” harrastuksia minulla ei ole mutta koiran kanssa ulkoilen ja käsitöitä teen vapaa-ajan ja osaamisen sallimissa rajoissa.
Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Olen ehdokkaana, koska haluan uusia kokemuksia ja tuttavuuksia. Politiikka on minulle uutta, mutta kuntavaikuttaminen kiinnostaa.
Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksen arvot ovat suurelta osin lähellä omia, joten remmiin pyydettäessä oli helppo suostua mukaan.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Toimin mieheni omaishoitajana hänen kuolemaansa saakka, joten epäkohdat omaishoitajien asemassa ovat ikävän tuttuja. Tästä syystä omaishoitajuus on tärkein teemani kuntavaaleissa.
Parasta juuri nyt on aurinkoinen ja lämmin sää sekä kesätyöt! 🌞

Lue lisää

118

Pauli Moilanen

Rakennusmestari

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1965

Lue lisää

116

Markus Leinonen

diplomi-insinööri, projektipäällikkö

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1978

Harrastukset: golf, metsästys, kalastus
Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?: Haluan vaikuttaa kotikuntani asioihin ja kehittää Kajaania elinvoimaiseksi maakuntakeskukseksi.
Miksi juuri Kokoomus?: Kokoomus tarjoaa vaikuttamisympäristön, jossa eri alojen osaajat yhdessä vievät eteenpäin asioita. Arvot ja tavoitteet kohtaavat omieni kanssa.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa: Johdonmukaista ja pitkäjänteistä elinkeinopolitiikkaa, Koulutus ja sivistys kunniaan, Talous kestävälle pohjalle. Lue lisää www.markusleinonen.net
Parasta juuri nyt: Kevät ja tulevat vaalit!

Lue lisää

113

Verneri Komulainen

Opiskelija, Merkonomi

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 2000

Harrastukset: Tennis, Laskettelu.
Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Haluan edistää nuorten asioita Kajaanissa.
Miksi juuri Kokoomus? Kokoomus on lähimpänä omia arvojani.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Tulevaisuuden sekä nuorten äänenä toimiminen.

Lue lisää

105

Jouni Haataja

Yrittäjä, liikennöitsijä

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1967

Harrastukset: Lasten ja lastenlasten kanssa touhuaminen vie mukavasti aikaa. Kaikenlainen rakentaminen kotona ja mökillä on lempipuuhaa.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Halu päästä vaikuttamaan kuntamme asioihin.
Pienyrittäjät ovat tärkeässä roolissa kuntamme tulevaisuudessa ja näkyvyydessä.
Kajaani on Kainuun pääkaupunki ja sitä tulee myös kehittää oikealla tavalla sen mukaan.
Kaupungistamme voi tehdä houkuttelevan paikan asua, elää ja yrittää.

Miksi juuri Kokoomus? Uutena ehdokkaana ja yrittäjänä Kokoomus vastaa parhaiten arvojani.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Lasten ja nuorten tulevaisuus huolestuttaa monessakin asiassa. Lasten eriarvoisuus huolestuttavasti kasvaa ja konkreettinen yhdessä tekeminen/harrastaminen jää usein koulun lisäksi vähäiseksi.
Yrittäjänä tiedän että Kajaanissakin on monia sellaisia työvoimapulaa potevia aloja joista nuoret eivät tiedä/ ei ole kiinnostuneet. Nuoret tulisi saada innostumaan/kouluttautumaan myös näihin vähemmän suosittuihin aloihin vaikkapa esim. tarjoamalla työpalvelujaan itsenäisinä yrittäjinä.
Kaupunkimme virkamiesten ja päättäjien pitää tietää ja tuntea kaikki tämän pitäjän yrittäjät. Valitettavasti vain näkyvimmät ja menestyvimmät yrittäjät ovat piirtyneet päättäjien verkkokalvoille.

Parasta juuri nyt? On merkit siitä että tämä pandemia voitetaan ja nujerretaan. Rakentaa mielikuvia siitä että syksyllä voitaisiin taas elää normaalia elämää.

Lue lisää

114

Ilari Koskimies

Myyntijohtaja, SuperJymy Oy

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1981

Harrastukset: Veneily, mökkeily, ulkoilu, palloilulajit, musiikki

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluan olla mukana kehittämässä kotikaupunkiani, turvaamassa jo olemassa olevia palveluja, sekä kehittämässä uutta.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksen arvomaailma, teemat ja tapa toimia sopii parhaiten minun ajatuksiini.

Tärkeimmät vaaliteemat: Kuntalaisten hyvinvointi, lasten ja nuorten harrastus/liikuntamahdollisuuksien parantaminen, Kajaanin vetovoimaisuuden vahvistaminen sekä kajaanilaisten yrittäjien tukeminen ja yritysten elinvoimaisuuden turvaaminen.

Parasta juuri nyt on kevään tuleminen, tieto siitä että veneily, mökkeily ja Kainuun puhtaissa ja vehreissä metsissä samoilu on jo oven takana ja toivo siitä, että korona alkaisi taittua ja päästäisiin siltä osin rakentamaan uutta huomista. Pesäpallokauden alkukin lähenee ja se lämmittää mieltä kilpaa auringon kanssa.

Lue lisää

123

Teuvo Peltomäki

Kansainvälisen asiakaspalvelun ja myynnin asiantuntija

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1954

Harrastukset: Mökki, vene, kalastus
Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Kansainvälisyys tuo valuutta ostaa kodinkoneet ja auto
Miksi juuri Kokoomus? Positiivisuus pitää rahan liikkeellä ja tuo verotuloja
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Innostunut nuori; hyvä mieli
Parasta juuri nyt? Kainuu, ihmiset ja luonto

Olen kansainvälisen menestystiimin jäsen. Valmistamme, markkinoimme, myymme ja palvelemme asiakkaita 50 maassa.
Menestyksemme avaintekijä on värikäs, avoin ja toisia kunnioittaen kyky työstää yhteinen tavoite ja siihen sitoutuminen.
Minulla on ollut kunnia edustaa tätä tiimiä 33 maassa.
Kainuulainen sitkeys on hyvä pohja rakentaa huomisen innostusta ja positiivisuutta.
Tule Mukaan!

Lue lisää

107

Jenna Hirvelä

Opiskelija (AMK), Kalvoasentaja

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1989

Harrastukset
Roller Derby, videopelit, neulonta

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Vahva oikeudentaju ja empatiakyky saa minut nousemaan epäkohtia vastaan. Vain osallistumalla päätöksien tekoon pystyn vaikuttamaan kunnan ja kuntalaisten hyvinvointiin.

Miksi juuri Kokoomus?
Arvostan ajattelutapaa, että korjataan ongelmien perimmäiset syyt, eikä vain paikata lyhyellä tähtäimellä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Elinkeino- ja työllisyys, miten rakennetaan vahvempi Kajaani.
Terveyshuollon sujuvuus, miten parannetaan kuntalaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia.
Lapset ja nuoret, kuinka turvataan tulevaisuus.

Parasta juuri nyt?
Perhe, yhteys ystäviin ja Disney+

Lue lisää

124

Jaakko Perhovaara

Projektipäällikkö, ekonomi, kapteeni evp.

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1965

Harrastukset:

Kuntoliikunta, lenkkeily, kuntosali, yhdistystoiminta ja vapaaehtoistyö lasten ja nuorten urheiluharrastuksen hyväksi.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?

Haluan omalta osaltani olla kehittämässä Kajaania, että meillä on jatkossakin hyvä elää ja asua täällä. Osallistumalla päätöksentekoon on aito mahdollisuus vaikuttaa kaupunkimme elinvoimaisuuden kehittämiseen ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Miksi juuri Kokoomus?

Kokoomuksen arvot ovat lähimpänä omia arvojani. Isänmaallisuus, turvallisuus ja tasa-arvo.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?

Kaupunkimme elinvoimaisuuden kehittäminen ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Tehdään Kajaanista entistäkin houkuttelevampi paikka yrityksille ja ihmisille mm. lupapolitiikan joustoilla. Pidetään yllä lähipalvelut ja kehitetään niitä huomioimalla kaikenikäiset kuntalaiset.

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Huolehditaan lasten ja nuorten hyvinvoinnista mm. turvaamalla harrastusmahdollisuudet ja kehittämällä niitä tasapuolisesti.

Parasta juuri nyt?

Perhe, ystävät ja työ. Kesää kohti – turvallisesti!

Lue lisää

135

Jukka Väätäinen

Ensihoitaja

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1969

Harrastukset
Kuntosali, ulkoilu, golf

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa?
Lähdin ehdolle, kun kysyttiin. Pystyy vaikuttamaan oman kaupungin asioihin ja mahdollisuus edistää kuntalaisten hyvinvointia.

Miksi juuri kokoomus?
Kokoomus ainoa vaihtoehto minulle. Se on lähimpänä omia arvoja. Kokoomus on sivistyksen puolue joka tekee vastuullista politiikkaa.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Verovarojen tasapuolinen kohdentaminen

Parasta juuri nyt?
Tavallinen arki tässä ja nyt. Arvostan sitä, että olen saanut olla terveenä. Mieltä piristää kun aurinko paistaa ja valon määrä lisääntyy.

 

 

Lue lisää

130

Eero Suutari

Yrittäjä, hpj

Kotipaikka: Kajaani

Harrastukset: Kulttuurimatkailu, kirjallisuus, lenkkeily ja puutyöt

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Olen kajaanilainen entinen kahden kauden kansanedustaja ja pitkäaikainen vientiyrittäjä. Perheeseeni kuuluu vaimo, neljä lasta ja kaksi lastenlasta.

Eduskunnassa olin valtiovarain-, työelämä- ja tasa-arvo-, puolustus, maa- ja metsätalous- sekä suurenvaliokuntien jäsen. Lisäksi kuuluin vero- sekä työ- ja elinkeinojaostoihin.

Uskon Kajaanin kasvumahdollisuuksiin. Teen työtä sen eteen, että meidän työllisyys ja yrittäjyys kasvavat.

Olen toiminut tietotekniikka-alan yrittäjänä 39 vuotta. Koulutukseltani olen insinööri ja matkani varrella olen päivittänyt osaamistani useasti; DI-, yrittäjyys-, kirjanpito-, johtamis-, hhj ja emba-opinnoilla.
Toimin Paltamoon tulevan KaiCellin hallituksen puheenjohtajana ja olen myös Suomen 4H-järjestön hallituksen puheenjohtaja.

Sotilasarvoltani olen majuri. 

Vapaa-ajallani harrastan lukemista, kulttuurimatkailua sekä luonnossa vaeltelua.

Työpaikkoja voidaan luoda luontoa kunnioittaen. Myös kaivos- prosessi- kemian- ja metsäteollisuudessa. Päästöjen ja luonnon kuorman vähentäminen on tehtävissä myös olemassa olevissa työpaikoissa. 

 

Miksi kokoomus: Kokoomus tarjoaa parhaan sekä etujärjestöjen ulkopuolisen vaihtoehdon vaikuttaa suomalaisten parhaaksi.

Teemat: Kajaani kasvuun, Aktiivinen elinkeinopolitiikka Aluevaikuttavuutta koulutukseen, Kaikki mukaan

Parasta juuri nyt on mahdollisuus saada Kainuu tunnetuksi Eurooppalaisena alkulähteenä ympäristökestävään liikenteeseen sekä puhtaimman metsäteknologian osaajana.

Lue lisää

117

Voitto (Vote) Leinonen (sit.)

Everstiluutnantti (evp)

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1953

Harrastukset
hyötyliikunta, yhdistystoiminta, mökkeily, metsästys ja kalastus

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Olen ollut Kajaanin kunnallispolitiikassa vuodesta 1993 alkaen sitoutumattomana kokoomuksen ryhmässä (johtuu upseeritaustastani). Haluan edelleen kehittää kotikaupunkia paremmaksi paikaksi elää, asua ja harrastaa.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomuksen arvot sopivat omaan arvomaailmaani.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Kuntalaisten hyvinvoinnin lisääminen, palvelujen ylläpitäminen ja ympäristöstä huolehtiminen.
Kajaanin vetovoimaisuudesta huolehtiminen tekemällä lupapolitiikka joustavaksi ja kuntalaisia palvelevaksi.

Parasta juuri nyt?
Toivottavasti pandemia saadaan pian hallintaan, kun rokotukset jatkuvat ja elämä alkaa palautua pikkuhiljaa normaaliksi. Kevään touhut mökillä ja kalastus pitävät miehen virkeänä.

 

Lue lisää

104

Paavo Enroth

Varatuomari, tietokirjailija

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1956

Ammatti: Varatuomari, tietokirjailija

Harrastukset: Historia, taidehistoria, kulttuuri, mailapelit, golf, yhteiset asiat

Miksi juuri olet ehdolla kuntavaaleissa? Olen ollut poliittisti aktiivisena Kajaanin kunnallispolitiikassa 1980-luvulta lähtien. Olen toiminut mm. muutaman kauden kaupunginvaltuustossa, yhden kauden maakuntavaltuustossa, olen ollut kahden kaupungin lautakunnan puheenjohtajana ja nykyisin toimin sekä sotevaltuuston että kirkkovaltuuston varapuheenjohtajana.

Miksi juuri Kokoomus? Olen kasvanut porvarillisessa kodissa, josta olen saanut arvoni. Tulin mukaan Kokoomuksen nuorten toimintaan jo 1970-luvun alussa ja opiskeluaikana Helsingin yliopistossa olin mukana Kokoomuksen opiskelijajärjestön Tuhatkunnan toiminnassa. Kokoomuksen arvot mm. talospolitiikan, kulttuuripolitikan ja suvaitsevaisuuden osalta vastaavat omia arvojani.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Kaavoitus ja rakennusluvat, talouden tasapainottaminen, kaupungin omistajaohjaus. Omalta osaltani pyrin myös parantamaan kaupunkilaisten tietoisuutta kaupungin historiasta.

Parasta juuri nyt? Valon määrä lisääntyy ja kevät tulee. Myös toivo koronapandemian väistymisestä ensi syksyyn mennessä luo elämänuskoa.

Lue lisää

108

Markku Hyvärinen

Liiketoimintajohtaja, eläkk.

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1956

Puhelinnumero: 0400 385 144

Harrastukset: Metsästys, kalastus, kuntoliikunta, matkailu

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluan kehittää kotikaupunkiani Kajaania entistä vetovoimaisemmaksi niin uusille yrityksille ja asukkaille.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomus on ainoa puolue, jolla on samat arvot kuin itselläni.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Sujuvampaa kaavoitusta
Kajaaniin tulisi saada sujuvampia käytäntöjä kaavoitukseen, jotta saataisiin uusia asukkaita. Rantarakentamista pitää helpottaa niin loma-asunnoille, kuin vakituiseen asumiseenkin.

Yrittäjyys
Kajaanista pitää tehdä paras paikka yrittää. Kaupungin hallinnon pitää olla mahdollistajana kaikelle yritystoiminnalle Kajaanissa.

Parasta juuri nyt?
Kajaanissa on hieno luonto ja neljä vuoden aikaa. Kajaani on turvallinen ja sopivan kokoinen kaupunki asua ja elää.

Lue lisää

133

Miariikka Tervonen

Yrittäjä

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1970

Puhelinnumero: 040 586 0966

Harrastukset: kuntoliikunta, golf, matkustelu ja yrittäjäjärjestötoiminta.

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?

Haluan olla vaikuttamassa suoraan päätöksentekoon, jotta Kajaani olisi entistä vetovoimaisempi maakuntakeskus ja täällä olisi entistä paremmat olosuhteet yrittäjille. Hienoja suunnitelmia pitää saada käytäntöön. Kajaanissa on positiivinen mahdollistamisen ilmapiiri, tätä haluan omalta osaltani edelleen edistää.

Miksi juuri Kokoomus? 

Kokoomuksen arvot vastaavat omia arvojani. Kokoomus on mielestäni ainoa puolue, joka puolustaa aidosti yrittäjyyttä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?

Innostava, kehittyvä ja mahdollistava Kajaani!

Yrittäjyyden edellytysten parantaminen:

 • Yrittäjiä pitää kuunnella. Yrittäjän pitää olla päättämässä yrittäjiä koskevissa asioissa ja poliittisen johdon pitää ymmärtää yritysten merkitys Kajaanille.
 • Yrityspalveluja pitää vahvistaa. Hallinnon sijaan keskiössä pitää olla yritys ja yrittäjä. Yritykset luovat elinvoimaa – hallinto toimii mahdollistajana.
 • Hankinnat:
  • Kajaanin Kaupunki tekee hankintoja vuosittain noin 80 M€:lla. Ei ole siis avain sama, mistä kaupunki tekee ostoksensa. Kaupungin hankinnoissa pitää nähdä ja ymmärtää oman alueen osaaminen ja palvelut.
  • Tulevat pienhankinnat näkyviin. Suuri osa yrittäjistä on kiinnostunut nimenomaan pienhankinnoista.
  • Kun alueen yritykset otetaan mukaan markkinavuoropuheluihin (eli suunnittelemaan hankintoja), löydetään parhaat ja toimivimmat keinot onnistuneisiin hankintoihin
  • Hankintaketjut tulisi saada läpinäkyviksi, jotta kajaanilaiset yritykset pääsevät suurten hankintojen alihankintaketjuihin.
 • Kaupunkikeskustan vetovoimaisuuden kehittämistä pitää jatkaa määrätietoisesti ja suunnitellusti. Viihtyisä ja toimiva kaupunkikeskusta on menestyksen edellytys kaupan alalle. Kaupan ala on eniten työllistävä toimiala Kajaanissa ja alan yritykset toimivat suurelta osin kaupunkikeskustassa.
 • Yrittäjien ja kaupungin välistä yhteistyötä pitää tiivistää. Yhteistyö tuo parhaat tulokset.

Kajaanin vetovoimaisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen

 • Hyvätkin suunnitelmat pitää vielä toteuttaa. Nyt pitää tehdä ripeästi päätöksiä, että positiivinen kehittäminen jatkuu Kajaanin kaupunkikeskustassa.
 • Tontteja pitää kaavoittaa sinne, missä ihmiset haluavat asua: palvelujen, koulujen ja harrastusmahdollisuuksien äärelle.
 • Rantatontteja pitää kaavoittaa lähelle kaupunkia.
 • Vapaa-ajan asuntojen muuttaminen vakituiseen asumiseen pitää olla sujuvampaa
 • Palvelusetelillä saadaan sote-palvelut oikeaan aikaan ja oikeaan tarpeeseen
 • Vapaa-ajan harrastuksia pitää tukea kaikin mahdollisin tavoin. Se on tehokasta terveyden edistämistä ja  syrjäytymisen ehkäisyä.

Parasta juuri nyt? 

Kesää kohti. Koronatilanne helpottaa Kainuussa ja kesätapahtumia voidaan järjestää. Yrittäjien koronakurimus alkaa helpottamaan.

Lue lisää

125

Lasse Pikkarainen

Yrittäjä

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1983

Puhelinnumero: 040 8249783

Harrastukset: partio, keksintötoiminta
Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Kainuussa pitää pystyä jatkossakin elämään ja työllistämään ihmisiä. Meidän on turvatta yhdessä maakunnan elinvoimaisuus.
Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksen arvot ovat lähellä itseäni: vapaus, sivistys ja tasa-arvoiseen tulevaisuuteen katsominen.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Pidetään Kajaani elinvoimaisena tulevaisuudessakin
Parasta juuri nyt? Koronasta huolimatta, Kainuussa on turvallista asua ja ulkoilla.

Lue lisää

121

Sanna Pakkala-Juntunen

Liikunnanohjaaja (AMK), projektipäällikkö

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1986

Harrastukset
Juoksu, kuntosali, musiikin kuuntelu, perheen kanssa yhdessä touhuaminen
Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Koen, että kuntavaltuutettuna on aito vaikuttamisen mahdollisuus oman kotikaupungin asioihin ja edistää juuri Kajaanin elinvoimaisuutta ja kuntalaisten hyvinvointia. On mielestäni tärkeää, että nuorten aikuisten sekä hektistä lapsiperhearkea viettävien ääni saadaan myös kuuluville.
Miksi juuri Kokoomus?
Kajaanin Kokoomuksessa on minun silmissäni hyvä yhdessä tekemisen meininki. Lisäksi Kokoomuksen vaaliteemat tuntuivat sopivilta ajatusmaailmaani peilaten.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Hyvinvoinnin edistämisen ”vauvasta vaariin” on erityisen lähellä sydäntäni.
Kajaanin elinvoimaisuuden säilyttäminen ja vetovoiman kehittäminen on myös tärkeä teema.
Parasta juuri nyt?
Valo lisääntyy ja energiatasot kasvavat samalla. Meillä on myös loistavat puitteet ja olosuhteet täällä Kajaanissa liikkua niin sisä- kuin ulkotiloissa. Näitä mahdollisuuksia aion hyödyntää ahkerasti tänä keväänä perheeni kanssa!

 

Lue lisää

134

Janne Tolonen

toimittaja, juontaja

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1973

Harrastukset sali, uinti, luonnossa samoilu, elokuvat, tähtitiede, maanpuolustustyö ja vapaaehtoistoiminta (mm. tukihenkilönä ja kahdessa eri yhdistyksen hallituksessa toimiminen)

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Olen ollut ehdokkaana aikaisemmin Pirkanmaalla ja kun muutin tänne reilut pari
vuotta sitten, niin ajattelin jo silloin asettua täällä joskus ehdolle. Virallinen päätös syntyi viime syksynä. Myös sisäinen halu vaikuttaa asioihin on ollut yksi tärkeä motivaation lähde.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksella on hyvinkin tärkeitä teemoja, kuten tasa-arvo, isänmaalisuus, työllisyys, turvallisuus ja ympäristönsuojelu. Tunnen myös puolueen ihmisiä ja he ovat huipputyyppejä, niin kuin moni muu.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Nuorten hyvinvointi, turvallisuus, työllisyys, Kainuun vetovoiman kehittäminen ja tasa-arvo.

Parasta juuri nyt? Kesän saapuminen, samoilu ja Lapin reissun suunnittelu

 

 

Lue lisää

132

Erika Tajakka-Haapaniemi

erityisopettaja, kasvatustieteiden maisteri

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1969

Ammatti: Ammatiltani olen erityisopettaja. Työskentelen peruskoulussa ja lukiossa Paltamossa.

Harrastukset: Harrastuksiani ovat matkailu, ulkoilu ja hevosten kanssa touhuilu. Lähdin ehdokkaaksi, koska haluan olla mukana vaikuttamassa paikallisiin asioihin ja kehittää niitä.

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Koululaiset ja opetuksen kehittäminen ovat lähellä sydäntäni. Oppilaat ovat eriarvoisessa asemassa kuraattori, koulupsykologi ja muiden oppilashuollollisten palvelujen saannissa.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksessa kannatetaan samanlaisia arvoja, kuin minulla on ja Kokoomuksessa arvostetaan yrittäjyyttä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Tärkeimpinä teemoinani kuntavaaleissa ovat verorahojen huolellinen ja säästäväinen käyttö. Kannatan monituottajamalli, jossa julkisia palveluja täydennetään yksityisillä palveluilla. Mielestäni palvelusetelien käyttöä tulisi laajentaa.

Parasta juuri nyt?
Parasta tällä hetkellä on se, että saan elää hyvää elämää Kajaanissa ja tehdä arvokasta työtä Kainuussa.

Lue lisää

126

Ursula Pöri

Valokuvaajayrittäjä

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1965

Ammatti
valokuvaaja-yrittäjä

Harrastukset
Harrastukset kyllä vaihtelevat. Olen ollut aina suht aktiivinen ja monessa mukana. Nuorempana ajattelin, että kokeilen useampaa tekemistä, niin
vanhempana on mistä valita, kun alkeet hallussa. Koronakevään ja kesän olen neulonut ja virkannut ja se jatkuu näköjään. Lepoa aivoille. Mennyt kevät-kesäkausi ei ollut helppo pienyrittäjälle erikoisalalla. Ratsastus, aloitin uudelleen 25 vuoden tauon jälkeen 2009.
Kanaharrastaja jo viiden vuoden ajan, ihanat siivekkäät (10 kpl) kotipihassa; omat kanat ja munat. Koiria ollut aina, ja yksi jackrusseli edelleen jaloissa pyörimässä ja minua ulkoiluttamassa. Maanpuolustuksen parissa sotilaskotisisartoiminta.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Niin, miksi en olisi? Olen kajaanilainen ja rakastan tätä kotiseutua, olen ylpeä ja kiinnostunut siitä; mitä täällä tapahtuu ja miksi. Elämä on täällä ja kiinnostavaa olla mukana pikkukaupunkimme hyvinvoinnissa ja sen tekemisessä. Meidän kaikkien kuntalaisten tehtävääkin.

Miksi juuri Kokoomus?
Saattaapa olla jo lapsuuden kodin perintöäkin. Olen kokenut kokoomuksen puolueekseni, jossa ääneni kuuluu. Siitä päivästä asti, kun sain ensimmäisen kerran äänestää. Joskus lukaissut kokoomuspuolueen arvojakin ja ne kyllä tukevat omaa arvomaailmaani edelleen.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Itseäni lähellä olevia asioita tällä hetkellä:
Ikäihmisten Kajaani, ikääntyvien hoito ja palvelut.
Sujuva arki Kajaanissa (laaja käsite palvelujen toimivuudesta sekä saavutettavuudesta.)

Parasta juuri nyt?
Juuri tämä hetki, mitä eletään.
Kajaanissa parasta jo nyt, kun täällä on kaikki hyvään elämään tarvittavat asiat helposti saavutettavissa ja lähellä.

Lue lisää

128

Toivo Sistonen

Talousneuvos

Syntymävuosi: 1951

Ammatti: Talousneuvos

Harrastukset: Yhteisten asioiden hoito, kirjallisuus, penkkiurheilu, mökkeily

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Valtuustoura alkoi 1.1.1993. Olen syntyjäni kajaanilainen ja siksi haluan, että Kajaanissa ja kotimaakunnassan i Kainuussa on jatkossakin hyvä elää, asua ja tehdä työtä. Olen edelleen valmis antamaan kokemukseni ja tietoni yhteiseksi hyväksi.

Miksi juuri Kokoomus?  Muita järkeviä vaihtoehtoja ei ole

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Hyvä elämä rakentuu: viisasta toimintaa, täydellä sydämellä päätöksenteossa, voimaa muutoksissa. Hyvä huominen rakentuu määrätietoisella työllä.

Parasta juuri nyt?
Tuoreen asukastutkimuksen mukaan kajaanilaiset voivat hyvin ja luottavat tulevaisuuteen ja että Kajaanissa on hyvä asua.

Lue lisää

106

Auli Halonen

Apulaisrehtori

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1975

Harrastukset: golf, kaupunkiopastelu, liikunta ja lukeminen

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?: Haluan vaikuttaa oman rakkaan kotikaupungin tulevaisuuteen siten, että täällä olisi edelleenkin hyvä elää, tehdä töitä ja harrastaa. Kuntapäätöksenteko on nimenomaan päätöksiä ihmisten arjessa.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksessa arvostetaan asiallista ja tosiasioihin pohjautuvaa päätöksentekoa.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Opetus ja koulutus, työllisyysasiat sekä kaupungin pitkäjänteinen kehittäminen.

Parasta juuri nyt? Työtä, unta ja nälkää on ollut riittävästi.

Lue lisää

110

Suvi Karjalainen

Restonomi ja yhteiskuntatieteiden maisteri

Kotipaikka: Kajaani

Harrastukset:
Suurin osa ajastani on arjen pyörittämistä ja lasten kuljettamista harrastuksiin. Kun on omaa aikaa, useimmiten luen tai puuhailen ulkona kasvien ja istutusten parissa. Järjestötoiminta on lähellä sydäntäni.

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Kunnissa tehtävät päätökset vaikuttavat meidän arkeemme kaikkein eniten. Kuntapolitiikassa mukana oleminen on konkreettisin tapa vaikuttaa oman kunnan tai kaupungin asioihin. Haluan olla mukana Suomen tärkeimmissä vaaleissa.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomus on vapauden, sivistyksen ja mahdollisuuksien tasa-arvon puolue. Kokoomus korostaa yksilön vapautta, mutta myös vastuun kantamista itsestä, muista ja ympäristöstä. Pidän Kokoomuksen tavasta tehdä vastuullista politiikkaa, johon itseni on helppo samaistua.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Hyvinvoiva ja turvallinen Kajaani.

Lue lisää

129

Rea Stricker

Opettaja, suomen kieli ja viestintä, saksan kieli

Kotipaikka: Kajaani

Syntymävuosi: 1981

Harrastukset: Harrastukseni ovat polkujuoksu, maantiepyöräily, luonnossa liikkuminen, poikkihuilun soitto ja kirjoittaminen

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Olen ehdokkaana kuntavaaleissa, koska haluan osaltani olla kehittämässä uutta sekä vaalimassa kotikuntamme hyviä palveluita ja toimintaa enemmänkin kuin työni tai järjestötyön kautta.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomus, koska viihdyn tekemisen meiningissä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa ovat minulle lapsiperheiden ja nuorison hyvinvointi, Kajaanin vetovoimaisuus ja monimuotoisuus.

Lue lisää

52

Jorma Piirainen

Yrittäjä, eläkeläinen

Kotipaikka: Kuhmo

Syntymävuosi: 1947

Harrastukset: sukututkimus, musiikki, sotaveteraanitoiminta
Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Olen valmis asettamaan kaiken kokemukseni Kuhmon kuntalaisten hyväksi.
Miksi juuri Kokoomus? Olen ollut Kokoomus toiminnassa mukana koulupojasta lähtien. En ole nähnyt syytä vaihtaa puoluetta.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa: Eläkeläisten ja vammaisten etujen puolustaminen.
Parasta juuri nyt: Koronaa vastaan on keksitty keinot puolustautua.

Lue lisää

53

Matti-Jussi Pollari

KTK

Kotipaikka: Kuhmo

Syntymävuosi: 1950

Puhelinnumero: 0400 890 304

Motto: Asiapohjalla, iloisella mielellä!

Kuka olen

Olen kuhmolainen ihan kohta 28 vuoden takaa.

Tulin Kuhmoon kulttuurin tuomana, tekemään työtä upouudessa Kuhmo-talossa.
Antoisien ja onnellisten työvuosien jälkeen olen nyt eläkkeellä ja paneutunut kotikaupunkini valtuutettuna yhteisiin asioihin sekä muutaman kulttuuriyhdistyksen kiintoisiin puuhailuihin.

Opinnot ja työura
Opiskelujeni puolesta olen Helsingin Kauppakorkeakoulun kasvatti, markkinointi ja kansantaloustiede pääaineinani.

Työurani kääntyi jo vuosikymmeniä sitten harrastusten myötä kohti kulttuuria: olin Helsingin vuosinani vetäjänä Niin Finland Festivalsin toimistolla kuin Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksessakin.

Siellä alkoi muutokseni kuhmolaiseksi. Aluksi ihmettelyn, ymmärtämisen ja sympatian kautta, sitten haluna päästä mukaan tähän hienoon, Kuhmon Kamarimusiikin synnyttämään Kuhmon ihmeeseen.

Kuhmo ei ole pelkkää kamarimusiikkia.

Kuhmo ei ole pelkkää kamarimusiikkia vaan myös paljon muuta.
Jo tulokeväänä jatkuva ihmetykseni aihe oli Pajakkakoski, sittemmin monet muut kosket, vesistöt ja luonnon ihmeet. Ihmiset ovat myös kiinnittäneet minua Kuhmoon, osa syntyperäisiä, osa tänne laillani syystä tai toisesta ajautuneita.

Luottamustehtäviä
Kuhmon kaupunginvaltuusto
– jäsen 2017-

Kuhmon kaupunki, sivistyslautakunta
– jäsen 2017-2019

Kainuun sote-kuntayhtymä
– hallituksen varajäsen 2017-

Kuhmon Musiikkiyhdistys ry
– hallituksen varajäsen 2004-2012
– hallituksen jäsen 2012-2020

Kuhmon Kamarimusiikin kannatusyhdistys ry
– puheenjohtaja 2020

Suomen Kulttuurirahaston Kainuun maakuntarahaston hoitokunta
– jäsen 2004-2013
– hoitokunnan puheenjohtaja 2007-2012

Veikko Huovinen -seura ry
– johtokunnan varajäsen 2007-2008
– jäsen 2013
– puheenjohtaja 2019-

Suomen kulttuuritalot ry
– hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja 2010-2013

Sinfonietta Lentuan kannatusyhdistys ry
– puheenjohtaja 2002-
– orkesterin intendentti 2005-

Kuhmon Kokoomus
– hallituksen jäsen 2018-
– puheenjohtaja 2019-

Kainuun Kokoomus
– piirihallituksen jäsen 2019-
– varapuheenjohtaja 2020-

Kansallinen Kokoomus
– puoluehallituksen varajäsen 2021-

Osuuskauppa Maakunta
– valtuuston jäsen 2020-

Harrastukset
Musiikki, erityisesti puhallinmusiikki ja ooppera
Kirjallisuus
Liikunta

Perhe
Perheeseeni kuuluu puoliso ja neljä Kuhmossa syntynyttä lasta, joista kolme on nyt jo edustamassa kotikaupunkiaan muualla Suomessa.

Tavoitteeni
Toivon voivani olla vaikuttamassa kaupunginvaltuutettuna siihen, että he voivat jatkuvasti olla iloisia ja ylpeitä kotikaupungistaan.

Lue lisää

50

Jari Kyllönen

Yrittäjä

Kotipaikka: Kuhmo

Syntymävuosi: 1964

Puhelinnumero: 044 294 4400

Olen isä ja yrittäjä, jonka perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi tytärtä avopuolisoineen sekä yksi lapsenlapsi.

Koulutukseltani olen nuorisosihteeri. Ammattivalmentajan erityisammattitutkinnon suoritin juuri ennen yrittäjyyttä.

Olen ollut yrittäjänä vuodesta 2002 alkaen. Sitä ennen olin Kuhmon kaupungilla erityisluokanopettajana ja liikunnan tuntiopettajana.

Edelliseen elämääni ennen yrittäjyyttä kuului tiiviisti jääkiekko, enimmäkseen valmentajana ja ohjaajana luistelukoulusta edustusjoukkueeseen.

Luottamustehtäviä
Yrittäjyyden alkuajoista lähtien olen pyrkinyt edistämään yrittäjien arvostusta mm. Kuhmon Yrittäjät ry:n kautta, jonka puheenjohtajana toimin 2004-2008. Kuhmo-Suomussalmi -alueen matkailuyrittäjien yhdistyksessä, Idän Taiga ry:ssä olen yksi perustajajäsen ja toimin alkuun puheenjohtajana.

Tavoitteeni päätöksenteossa
Paikallisessa, kunnallisessa päätöksenteossa, on jo liki 20 vuotta puhuttu yrittäjyysvaikutuksen arvioinnista. Sen tulisi olla tärkeä vaikuttava kriteeri kunnallisiin hankintoihin.

Ilokseni olen huomannut että varsinkin tämän koronapandemian aikana kehittämishankkeita on tehty siihen suuntaan, että paikalliset palveluntuottajat ovat päässeet mukaan palvelujen tarjontaan. Tämän suunnan toivoisin jatkuvan ja luovan yhdessä tekemisen henkeä yrittäjien ja kaupungin kesken.

”Yhteistyön voima, oman ja myös toisten tekemän työn kunnioittaminen on teema, jota ajan seuraavalla valtuustokaudella.

Puuala
Puualalla tämä yhteistyö on tuonut hedelmää pitkäjänteisen työn seurauksena. Sielläkään ei ole todella otettu mitään pikavoittoja vaan kehitys on kaikkinensa vienyt kaksikymmentä vuotta, ajatellen Woodpolista. Taustalla sielläkin on pitkät perinteet mm. Kuhmo Oy:n ollessa johtavana yrityksenä vuosikymmenien ajan.

Matkailu
Matkailu, joka on nyt oman yrityksen kannalta tärkein toimiala, vaatii uuden woodpolismaisen pitkäjänteisen kehittämisen.

Meidän reitistöt, kalastus, metsät, kalevalaiset tarinat muiden muassa tulee tuoda uudella tavalla esille. Matkailijalla ymmärrämme yleensä ihmisen joka tulee Kuhmoon ulkomailta tai jostain Etelä-Suomesta.

Matkailun määritelmässä jo 50 km:n siirtyminen paikasta toiseen on matkailua.
Siis kunnioitetaan myös kainuulaisia ja Vuokatissa majoittuvia matkailijoina ja yritetään saada heistä ainakin 10% käymään täällä ainakin kerran vuodessa.

Wild Taiga -verkoston yritykset tunnetaan, mutta meillä on monia siihen verkostoon kuuluvia yrityksiä, jotka ottavat matkailijat mielellään vastaan.

Lue lisää

51

Erja Mannersuo

Agrologi (AMK)

Kotipaikka: Kuhmo

Syntymävuosi: 1962

Harrastukset
Luonto, hevoset, poniinit, käsityöt, ruoka, rakentelu, askartelu ja keskiaikailu.

Miksi ehdokkaana kuntavaaleissa?
Osallistuminen yhteisten asioiden hoitoon vaatii meiltä jokaiselta omaa panosta ja vastuunottoa. Hyvä vanha sanonta kuuluu, että ”Älä vaadi lähimmäiseltäsi enempää, kun itseltäsikään”. Haluan osaltani olla mukana kehittämässä asuin kaupunkiani ja sen tulevaisuutta.

Miksi juuri kokoomus?
Kyllä se ajatustapa ja tekemisen meininki lähtee jo varhaislapsuudesta. Kokoomus on aina ollut luonteva valinta yrittäjä perheen lapselle ja itsekin yrittäjänä toimineelle. Kokoomuksessa on perusarvot kohdillaan.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Kunnissa hoidetaan lukuisia eri asioita, joita ei aina etukäteen voi nostaa tikunnokkaan. Edetään asia kerrallaan kaupungin etua ajatellen. Valtuustoissa ei ole hallitus/oppositio asetelmia ellei niitä haluta tehdä. Minä haluan avointa valmistelua, aitoa yhteistyötä eri ryhmien kesken eikä näistä vähäisintä ole kuntarajat ylittävä yhteistyö. Se merkittävä mihin kunnissa todellisuudessa voidaan vaikuttaa, on yhteisöllisyys ja tapa hoitaa asioita ja haluttavuus. Nämä ovat keinoja, joilla kaupungista tehdään yrittäjäystävällistä, lapsiystävällistä ja jopa jonkinlainen kulttuurin kehto. Kun meillä on yrityksiä, ihmisiä ja aktiivista toimintaa, niin pientä kun suurtakin, on meillä myös työtä ja verotuloja ja tulevaisuutta.

Lue lisää

49

Jaakko Kyllönen

Toimitusjohtaja, yrittäjä

Kotipaikka: Kuhmo

Syntymävuosi: 1953

Harrastukset:  maatila, mökkeily, liikunta, kalastus, moottoripyöräily

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Olen ollut aikaisemmin jo 10 valtuustokautta Kuhmon valtuustossa, 1977 alkaen. Pidin viime vaalikauden ns. välikauden. Toimin siinä välissä valtakunnallisen Linja – autoliiton puheenjohtajan, jonka kausi päättyy 30.6.21. Katsoin, että on aika palata ja en viitsi huutaa puun takaa ja katsoa sivusta, miten kuntamme asiat hoidetaan. Katson, että minulla on vielä annettavaa.

Miksi juuri Kokoomus? Olen liittynyt Kokoomukseen ensimmäisen kerran v. 1968, siis olen kokoomusnuori. Siitä alkaen puoluekanta on ollut selvä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Olen yrittäjä sielultani sekä vereltäni, kaikki mikä liittyy yrittämiseen ja sen toimintaedellytysten ylläpitämiseen on sydäntä lähellä. Yrittäjät ja avoimen sektorin toiminta pitävät kunnan palvelut yllä ja luovat työpaikkoja sekä verotuloja. Toinen asia on nuoret. Olen ollut nuorten parissa, kun olen toiminut Kuhmon Kivan jääkiekkotoiminnassa aktiivina pitkään ja nähnyt, miten nuoret tarvitsevat aktiviteetteja sekä koulutusta. Kuhmo on vahva kulttuuripitäjä. Sen ylläpitäminen ja tukeminen kuuluvat toimintaani. Lähipalvelut kaikenikäisille on pidettävä hyvällä tasolla.

Parasta juuri nyt? Olen kohtuullisen terve ja toivon, että pysyn terveenä sekä pystyn tekemään vielä töitä ja jatkamaan harrastuksiani.

Lue lisää

48

Minna Karjalainen

Luokanopettaja

Kotipaikka: Kuhmo

Syntymävuosi: 1968

Puhelinnumero: 040 704 7945

 

Harrastukset: liikunta, lukeminen, maanpuolustustyö

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Olen kiinnostunut kehittämään monipuolisesti asioita. Samalla opin uutta. Luottamustehtävien hoitaminen on myös sosiaalista toimintaa.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksesta tuli puolueeni entisten opettajakollegojen kautta. On isänmaallinen sivistyspuolue.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, laadukkaiden sivistyspalvelujen varmistaminen, elinvoiman kehittäminen.

Parasta juuri nyt: Lapseni toteuttavat unelmiaan omilla vahvuusalueilla, keväinen luonto, terveys ja hyvä olo.

Lue lisää

43

Reijo Moilanen

Yrittäjä

Kotipaikka: Paltamo

Syntymävuosi: 1968

Harrastukset: Musiikki, ulkoilu, kalastus

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Haluan olla vaikuttamassa kuntapäätöksiin ja näin ollen parantaa kunnan elinvoimaisuutta sekä hyvinvointia.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomuksen arvot sopivat parhaiten omaan ajatusmaailmaani ja lisäksi Kokoomus on aidosti yrittäjien puolella

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Paltamon elinvoimaisuuden kehittäminen ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen.

Parasta juuri nyt?
Kevät.

Lue lisää

44

Markku Peltoniemi

Yrittäjä, liikennöitsijä

Kotipaikka: Paltamo

Syntymävuosi: 1954

Markku Peltoniemi, 1954 syntynyt yrittäjä, liikennöitsijä.

Harrastan lähimatkailua muutoinkin kuin vain työkseni. Lisäksi koiraharrastetoiminnassa aktiivisesti jo vuodesta 1984.

Mukana politiikassa aloitin jo 60-70 lukujen vaihteesta. Aktivoiduin tuolloin Teiniliiton voimakkaan politisoitumisen vuoksi. Lähinnä näkemyksiäni jo silloin pitkän tutkistelun mukaan Kokoomus. Yksilön vapaus ja vastuut yhteiskunnassa ovat tärkeitä asioita minulle.

Nyt eletään omalla tavallaan poliittisen kentän muutoskautta varsinkin maaseudulla. Ei enää ajattelua, että ”kun isäkin oli ”. Haluan olla mukana rakentamassa uutta suuntaa kunnallispolitiikassa.

Tärkeimpinä teemoina tulevissa kuntavaaleissa tunnen, että asioita tulee hoitaa ihmislähtöisesti. Pitää kyetä lopettamaan velkaantuminen. Asiat edellä tulevaisuuteen.

Parhaana asiana juuri nyt tunnen ne palautteet siitä, että Kokoomus tulee olemaan varteenotettava vaihtoehto jo niin fakkiintuneessa kuntapolitiikassa maalaiskunnissa. Ihmiset uskaltavat olla itsenäisesti ajattelevia ja toimivia yksilöitä ilman sanelua ja ohjausta.

Lue lisää

42

Arja Keski-Liikala

Yrittäjä, eläkkeellä

Kotipaikka: Paltamo

Syntymävuosi: 1954

Harrastukset: sienestys ja puutarhanhoito

Miksi olen ehdokkaana?
Minulle on tärkeää, että Paltamo on hyvinvoiva ja elinvoimainen kunta, joka kehittään monipuolisesti ja kauaskantoisesti paltamolaisten elinvoima- ja lähipalveluita kuntalaisia kuunnellen.

Miksi juuri kokoomus?
Vapaus ja yrittäjyyden arvostaminen.

Tärkeimmät teemat kunnallispoolitiikassa:
Elinvoimaan panostaminen -> työtä ja toimeentuloa.
Lähi- ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen -> terveyttä, turvallisuutta, aktiiviset ja hyvinvoivat kuntalaiset.

Parasta juuri nyt:
Kevään odotus, auringon valo ja opettelu uuteen elämänvaiheeseen.

Lue lisää

41

Samppa Homanen

yrittaja

Kotipaikka: Paltamo

Syntymävuosi: 1980

Ammatti: Mainostoimistoyrittäjä

Harrastukset: Pelastuslaitoksen toiminta (Kaipen sivutoiminen ryhmänjohtaja), veneily, kalastus, mökkeily, matkailu, liikunta kaikissa sen muodoissaan, joista useimmin salitreeniä, säbää ja hölkkää sekä kausiluontoisesti MTB, golf, hiihto, laskettelu. yms.. yms..

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Pyydetty useaan kertaan ehdokkaaksi eri puolueiden taholta. Olen kuitenkin päätynyt ”taustavaikuttajan” rooliin. Tällä kertaa päätin lähteä ehdokkaaksi, koska uskon ja keskusteluihin pohjautuen tiedän, että moni muukin paltamolainen ajattelee monista asioista samalla tavalla kuin minä. Mielestäni olisi hyvä tehdä tuuletus paltamolaisessa politiikassa eli toivon paljon uusia ehdolle mukaan!

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomus oli minun suuntaan aktiivisin ja jonkun puolueen listoilta kunnallispolitiikkaan on pyrittävä. Yrittäjyyden lisäksi monet Kokoomuksen tärkeänä pitämät asiat ovat minullekin tärkeitä. Ehdokkuus ja mahdollinen valinta on keino vaikuttaa tulevaisuuteen. Lainatakseni Kokoomuksen verkkosivuja ”Hyvinvointimme rakentuu sellaisten ihmisten varaan, jotka astuvat rivistä eteen, uskaltavat unelmoida, eivätkä pelkää kantaa vastuuta tiukassakaan paikassa.”

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Paltamossa on potentiaalia mihin vain! Ideoidaan, kehitetään ja edetään. Se mikä oli 10 vuotta sitten hyvä, ei välttämättä toimi tänään. Pyritään siihen että nuoret pysyvät kunnassa, koska sillä on valtava merkitys tulevaisuuden Paltamolle ja koko Kainuulle!

Parasta juuri nyt? Elämä itsessään!

Lue lisää

45

Jyri Saastamoinen

Apteekkari

Kotipaikka: Paltamo

Syntymävuosi: 1967

Harrastukset
Partio, metsästys, kalastus, veneily, saksofonin soitto. On huippua toimia nuorten parissa, se on tärkeää työtä tulevaisuuden hyväksi. Ja kyllähän tämä yhteisten asioiden hoitokin on harrastus.

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Minusta on tärkeää vastuunotto ja yhteisistä asioista huolehtiminen. Pääsen vaikuttamaan kunnan kehityslinjoihin ja arjen toimintaan. Paikallisdemokratia on hieno asia!

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomuksen arvoihin kuuluu vastuullisuus, sivistys sekä ihmisarvojen kunnioittaminen. Kokoomus antaa laaja-alaisen vaikutusmahdollisuuden. Kokoomus uskoo ihmiseen itsestään ja toisistaan huolehtimaan kykenevänä yksilönä. Hyvä tulee luonnostaan, ei ulkoisella pakolla. Sivistykseen kuuluu myös ympäristöstä huolehtiminen. Näitä arvoja on mukava kertoa.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Paltamon tulevaisuuden eteenpäinvienti. Terveysasiat kuuluvat jokaiseen kuntaan. Nuorista on huolehdittava ennen kuin on liian myöhäistä.

Parasta juuri nyt? Hyvät uutiset rokotetutkimuksesta antavat toivoa pikaisestakin normaalitilanteeseen palaamisesta. Olen kiitollinen, että Suomi on päässyt koronan suhteen melko vähällä.

Lue lisää

85

Nina Repo

Yrittäjä, graafinen suunnittelija (muotoilija AMK) ja valmentaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1978

Harrastukset
Polkujuoksu

Miksi olet ehdokkaana vaaleissa?
Toivon, että kunnallispolitiikan kenttä on värikäs ja jotta se voisi olla sitä, tulee ehdokkainakin olla monimuotoinen kunnan edustajisto. Haluan tuoda oman ääneni ja elämänkokemukseni mukaan äitinä ja yrittäjänä – elämän tutkimusmatkailijana. Haluan olla mukana luotsaamassa kuntaamme valoisin ajatuksin kohti tulevaa, jotta saisimme asua elinvoimaisessa kunnassa myös tulevaisuudessa.

Miksi juuri Kokoomus?
Olen mukana vaaleissa uutena ehdokkaana ja sitoutumattomana Kokoomuksen jäsenenä. Koin, että minut otettiin vastaan omana itsenäni mukavaan joukkoon ja saisin aidosti puhua omalla äänelläni ja toimia omalla arvopohjallani. Uskon, että Sotkamon elinvoimaisuus syntyy ihmisten tekemisestä ja mahdollisimman jouhevasti toimivasta arjesta. Siitä, että kannattaa yrittää ja tehdä töitä, opiskella ja investoida sekä asua juuri Sotkamossa. Koen voivani edesauttaa näitä asioita parhaiten asettuessani ehdolle Kokoomuksen tiimissä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Lupaan tehdä töitä sen eteen, että Sotkamossa on hyvä yrittää, tehdä työtä sekä arkemme on sujuvaa ja mielekästä. Hyvinvointi ja erityisesti luontoyhteyden ja liikunnan tukeminen ovat lähellä sydäntäni. Kun voimme hyvin, meillä on annettavaa ympärillemme.

Haluan edistää elinikäisen oppimisen ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksia kunnassamme, siten meillä on parhaat mahdollisuudet säilyttää elinvoimaisuutemme, yrittämisen mahdollisuudet sekä osaava työvoima.

Olen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolella.

Parasta juuri nyt?
Parasta juuri nyt on elää lasten kanssa sujuvaa ja omannäköistä arkea, hyvien ihmisten ympäröimänä, kauneimmassa vaarojen ja järvien kunnassa, Sotkamossa. Tietysti on huippua olla myös mukana ihan uudenlaisessa touhussa – vaalityössä. Odotan myös innolla kesän tulevia seikkailuja polkujuoksun merkeissä.

Lue lisää

86

Kaisa Schroderus

Palvelupäällikkö

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1983

Harrastukset
Aloitteleva golfin pelaaja, kuntoliikunta, käsityöt ja lukeminen

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Haluan osaltani olla vaikuttamassa ja kehittämässä kauniin kotikuntani palveluita sekä toimintaa.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomuksen arvot ovat lähellä omiani, kuten arvostus kotimaista työtä ja yrittäjyyttä kohtaan.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Elinvoimainen Sotkamo, kuntalaisten henkinen ja fyysinen hyvinvointi.

Parasta juuri nyt?
Lähestyvä kesä, alkavat pesäpallo-ottelut ja hymy ihmisten kasvoilla.

 

Lue lisää

94

Pentti Vihanto

DI, Terrafame Oy, louhintaosaston päällikkö

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1971

Harrastukset:
Metsästys ja kalastus, Uinti, Hiihto ja Golf, Lukeminen

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Olen toista kautta Sotkamon kunnanvaltuutettuna, toimin kunnanhallituksen varapuheenjohtajana, sekä ympäristö ja teknisen lautakunnan jäsenenä. Yhteisten asioiden hoitaminen on minusta tärkeää, kiinnostavaa ja innostavaa.

Miksi juuri Kokoomus?
Tunnen Kokoomuksen arvopohjan itselleni luontevaksi toiminta-alustaksi. Mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, suvaitsevaisuus, rohkeus ja yrittäminen, sekä sosiaalinen vastuullisuus heikommassa asemassa olevasta ovat minulle tärkeitä arvoja.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Kuntalaisten toimivat peruspalvelut vaativat sisällöllistä kehittämistä.
Perheiden tukeminen varhaiskasvatuksessa ja peruskoulussa, nuorten harrastustoiminnan monipuolisuus, sekä vanhuspalveluiden virikkeellisyys tulee rakentaa ja resursoida järkevästi, jotta sen vaikuttavuus on todellista. Ennaltaehkäisevä työ säästää tulevissa sosiaali- ja terveyskustannuksissa, siksikin siihen on järkevä panostaa.
Kestävä tulevaisuus rakennetaan sivistykselle.
Kunnan tehtävänä on palveluiden lisäksi luoda toiminnallisia edellytyksiä kuntalaisten ja yritysten toimeliaisuudelle. Vuokatin yleiskaavan hyväksymisen jälkeen, on tärkeää saada valmiiksi Sotkamon kirkonkylän Master plan, tulevaisuuden rakenteellinen suunnitelma, jolla asumisen, palveluiden saatavuuden sekä yrittämisen edellytyksiä kehitetään.

Parasta juuri nyt?
Sotkamon ja Kajaanin työssäkäyntialueella on yli tuhat avointa työpaikkaa. Työpaikat synnyttävät muuttoliikettä maakuntaan ja maakunnan sisällä. Sotkamon tulee varmistaa, että meillä on riittävästi asuntoja ja tontteja uusille kuntalaisille. Teollisten investointien synnyttämien arvoketjujen, palveluiden tarjoajien toimitilarakentamistarpeisiin tulee kaavoittaa riittävästi tontteja. Matkailua edistäviä ja kuntalaisten viihtyvyyttä lisääviä olosuhteita tulee jatkossakin kehittää. Hiukan stadionin uusi katsomo on esimerkiksi erinomainen avaus monipuolisen ympärivuotisen toiminnallisuuden kehittämiselle, josta hyötyvät kaikki kuntalaiset vauvasta vaariin, sekä ne sadat tuhannet matkailijat, jotka Sotkamoon vuosittain tulevat töihin tai virkistäytymään.

Lue lisää

96

Heli Välimäki

Johdon assistentti

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1990

Lue lisää

92

Kalevi Valtanen

Vuoroesimies

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1956

Harrastukset: Yhdistystoiminta, sotiemme veteraani ja perinnetyö, maanpuolustus- ja reserviläistoiminta, puutyöt, kesäisin moottoripyöräily, puutarhatyöt, metsätyöt.

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Haluan hoitaa omalta osaltani kunnan ja kuntalaisten asioita yli puoluerajojen. Sotkamolaisille turvattava sotkamolaisuus, pidettävä kaikkien kuntalaisten puolta kaikissa tilanteissa.

Miksi juuri Kokoomus? Isänmaallinen, maltillinen.

Tärkeimmät teemasi kuntavaaleissa? Kaikille nuorille tulee suoda mahdollisuus ammatilliseen koulutukseen.

Työllisyystoiminta kunnan hoidettava jatkossakin toimintakeskuksen muodossa, sen palvelut turvattava.

Vanhuksille varmistaa kotihoidon ja laitoshoivan saatavuus.

Vahvistaa vanhusneuvostojen toimintaedellytyksiä.

Eläkeläisille tulee olla erilaisia virikkeitä ja harrastusmahdollisuuksia, mahdollistaa mm. kolmannen sektorin toiminta eri osa-alueille.

Kunnan käytettävä entistä enemmän lähipalveluja näin kannustetaan paikallista yrittäjyyttä. Huolenpitoa Sotkamosta.

Suomi on itsenäinen valtio.

Lue lisää

91

Timo Toijonen

Sairaanhoitaja, eläkkeellä

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1953

Lue lisää

90

Esa Suutari

Järjestelmäsuunnittelija, Yrittäjä

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1955

Lue lisää

89

Santeri Surma-aho

It-asiantuntija

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1993

Harrastukset
Musiiikki, sijoittaminen, videopelit

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Olen syntynyt ja asunut Helsingissä. Uutena paikkakuntalaisena tahdon tuoda Sotkamoon kaupunkilaisen näkökulmaa palveluiden kehittämiseen ja turismin kasvattamiseen.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomuksessa on mukana paljon yrittäjiä.
Uskon että kunnan taloudesta on hyvä olla päättämässä mahdollisimman paljon yrittäjiä, koska yleensä heillä on keskimäärin tavallista tallaajaa parempi tietotaito raha-asioista.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Kehittyvä kunta, elinkeinojen kannattavuus ja toimiva sote.

Parasta juuri nyt?
Kevät ja Sotkamo

Lue lisää

88

Maarit Soudunsaari

Myyntineuvottelija

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1978

Harrastukset
Pyöräily, äänikirjojen kuunteleminen, matkustelu ja perheen ja ystävien kanssa puuhailu.

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa
Aloitin yrittäjän polkuni 23 vuotiaana. Tiedän mitä arkihaasteita yrittäjä kohtaa ja miten esteitä voisi myös poistaa. Haluan olla mukana vaikuttamassa ja kehittämässä paikallisia asioita siten, että luomme yhdessä hyvää pohjaa olla menestyviä ja hyvinvoivia.

Miksi juuri kokoomus
Kaikki lähtee ihmisistä ja halusta tehdä parhaansa yrittäjähenkisesti ja kasvattaen myös yhteistä hyvää. Kokoomuksen arvot ja tekemisen meininki vakuuttivat minut uutena tulokkaana.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa
Yrittäjyyden edistäminen ja kunnan talouden tasapaino, joka näkyy myös parempana kuntalaisten hyvinvointina.

Parasta just nyt
Laittaa itsensä likoon uutena tulokkaana kaikkien sotkamolaisten hyväksi. Tällä hetkellä myös paistava aurinko ja kesän tulo lämmittää mieltä!

Lue lisää

84

Niina Piirainen (sit.)

Yrittäjä, Valokuvaaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1961

Harrastukset: Puutarhan hoito ja mökkeily.
Piirustus ja maalaus sekä kotoilu.

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Sotkamo ja sotkamolaiset ovat minulle rakkaita. Sotkamolaisten viihtyvyyteen kotikunnassaan liittyvät asiat ovat jo vuosia olleet lähellä sydäntä.

Miksi juuri Kokoomus? Olen mukana sitoutumattomana ehdokkaana ja puolueeton. Kokoomuksen listoilla olen koska vaalikuvauksissa kun keskustelimme asioista niin porukka jotenkin ”imaisi” minut matkaan ja tässä sitä ollaan.

Tärkeimmät teemasi kuntavaaleissa? Lapset ja vanhukset ovat tietysti meille kaikille tärkeitä ja aina ajankohtaisia asioita. Niiden lisäksi minun kiinnostukseni kohdistuu kirkonkylän elävöittämiseen koska se liittyy meidän kaikkien viihtyvyyteen kotikunnassamme.
Nuorten halun tulla takaisin tänne opiskelujen jälkeen toivoisin kasvavan ja pitäisi pohtia millä asioilla niihin voisimme vaikuttaa.
Sotkamossa on arvostettu kulttuuria liian vähän, kulttuuri on kuitenkin hyvin tärkeä viihtyvyyteen liittyvä asia. Kulttuuriin liittyvät asiat voivat olla monelle myös ratkaiseva tekijä siihen muuttaako tänne tai täältä pois. Satsaus kulttuuriin on satsaus tulevaisuuteen.
Kaikki eivät hiihdä tai pelaa pesäpalloa tai muuten urheile ja kilpaile. Kulttuuri on tärkeää kaiken ikäisille ja sitä pitää löytyä myös kotikylältä.

Parasta juuri nyt? Työt ja asiakkaana ihanat sotkamolaiset sekä alkava kesä. Kohta pääsee pihalle ”kuoputtammaan”. Nautitaan kesästä!

Lue lisää

77

Alex Moilanen (sit.)

Opiskelija

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 2002

Ammatti: Lukiolainen, toimin myös ruokakaupassa myyjänä

Harrastukset: Salibandy ja jalkapallo. Laskettakoon mukaan pitkäaikaiseen haaveeseen eli syksyn Helsinki citymaratoniin valmistautuminen.

Miksi olen ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluan tuoda päätöksenteossa esille myös nuorten ääntä sekä olla itse päättämässä kunnan asioista omien mielipiteideni pohjalta.

Miksi juuri Kokoomus? Olin jonkin aikaa miettinyt politiikkaan mukaan lähtemistä. Toinen ehdokas sattui ottamaan yhteyttä sopivaan aikaan, joten näin helpon tilaisuuden osallistua hyvään yhteisöön.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa: Kunnan kehittäminen sekä ihmisten hyvinvointi ovat mielestäni pääroolissa. Myös urheilu ja liikunta ovat minulle tärkeitä ja haluan olla mukana kehittämässä niiden kasvua entisestään Sotkamossa.

Parasta juuri nyt: Tekemisen ilo!

Lue lisää

75

Krista Laukkanen (sit.)

Kokki

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1971

Harrastukset: Uinti/-valmennus, hiihto, työmatkapyöräily, lukeminen, piha, koira

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Saman henkiset kokoomuslaiset pyysivät mukaan. Mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin sitoutumattomana.

Miksi juuri Kokoomus? Ainoa vaihtoehto lähteä mukaan, samanlainen arvomaailma, tekemisen meininki.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Sotkamossa loistavat liikunta mahdollisuudet-jokaiselle löytyy jotakin kunhan saadaan ihmiset motivoitumaan, Kuunnellaan yrittäjien ääntä, nuorille mielekästä tekemistä.

Parasta juuri nyt? Alkava kesä, sormet mullassa.

Lue lisää

93

Ella Vihanto (Sit.)

lukiolainen

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 2002

Harrastukset: Taitoluistelu ja liikkuminen kaikenlaisissa muodoissa, viulunsoitto
Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Olen ehdokkaana kuntavaaleissa, koska olen kiinnostunut yhteisistä asioista. Uskon, että jokaisella iästä ja kokemuksesta riippumatta on mahdollisuus sekä valmiudet vaikuttaa. Ensikertalaisena kunnallisvaalit ovat oiva tapa tutustua siihen, mistä hommassa on oikein kyse.
Miksi juuri Kokoomus? Sotkamon Kokoomuksen ryhmään on päässyt helposti mukaan, ilmapiiri on kannustava ja avoin.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Tärkeimmät teemat ovat nuorten ajatusten kuunteleminen ja tasa-arvoistaminen, kulttuuripuolen korostaminen Sotkamossa liikunnan rinnalla ja puhtaiden sekä terveellisten koulurakennusten tarjoamisen tukeminen kunnassa.
Parasta juuri nyt? Parasta juuri nyt ovat lämpimät kelit sekä se, että toiseksi viimeinen lukiovuosi alkaa olla mukavasti paketissa!

Lue lisää

83

Outi Penttinen

Yrittäjä, optikko

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1975

Puhelinnumero: 0400960505

Harrastukset: Uinti, lukeminen, kokkailu, risusavotta, puutarhan hoito, matkustelu.
Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Rakkaudesta Sotkamoon ja sotkamolaisiin. Haluan antaa oman panokseni kunnan ja kuntalaisten hyväksi.
Miksi juuri Kokoomus? Meillä on Sotkamon Kokoomuksessa mahtava porukka, hyvä yhteistyö kaikkien kanssa ja eteenpäin suuntaava tahto kehittää Sotkamoa. Me emme ainoastaan puhu kauniita ja pyri hyvään, vaan käärimme ne hihat ja teemme hyvää. Meidän arvomme kohtaavat ja kuntalaisten etu on meille sydämen asia.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnin parantaminen, ennaltaehkäisevien sote-palveluiden kehitys sekä kirkonkylän kehittäminen ja vetovoimaisuus.
Parasta juuri nyt? Nauttia lapsen kanssa käsi kädessä luonnon heräämisestä kohti kesää.

 

Lue lisää

76

Petri Makkonen

Toimitusjohtaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1976

Harrastukset: Musiikki, biljardi, matkailu
Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Haluan vaikuttaa oman kylän päätöksentekoon ja tuoda esille uutta tuoretta näkökulmaa.
Miksi juuri Kokoomus? Kokoomus osaa tehdä yhteistyötä kuntapolitiikassa yli puoluerajojen ja jokainen saa ajatella itsenäisesti.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Sotkamoa ja Vuokattia on kehitettävä käsi kädessä. Järkevillä investoinneilla uusia tulovirtoja ainaisen säästämisen rinnalle.
Parasta juuri nyt? Kaikilla puolueilla on mielestäni paljon osaavia ihmisiä hakemassa valtuustoon.

Lue lisää

74

Kimmo Laasonen

Yrittäjä, tj

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1972

Harrastukset
Metsästys, kalastus, valjakkourheilu
Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Haluan olla mukana kehittämässä Sotkamoa, jotta kuntamme olisi jatkossakin paras paikka asua ja elää.
Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomus tuntui yrittäjälle parhaalta vaihtoehdolta.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Matkailuelinkeinon ja etenkin luontomatkailun kehittäminen Sotkamossa ja Kainuussa. Sotkamon kunnan elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kehittäminen edelleen.
Parasta juuri nyt?
Kevät, valo ja alkava avovesikausi.

Lue lisää

73

Pasi Laajala

Luonnonvarakeskuksen tutkija

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1961

Harrastukset: Lintuharrastus, lukeminen ja joutenolo

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Takavuosina olin tarkastuslautakunnan jäsen. Se olikin varsinainen näköalapaikka, josta pääsi tarkastelemaan hallintokuntien toimintaa, seuraamaan talousarvion toteutumista sekä tutustumaan kunnan eri toimipaikkoihin ja kuulemaan henkilöstön näkökulmia. Voisin kuvitella itseni sinne uudestaan.

Miksi juuri Kokoomus? Kaupungin kasvatti löytää arvomaailmansa helposti Kokoomuksesta.
Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Ympäristöasiat, lapsiperheet ja ikääntyvät
Parasta juuri nyt? Lapsenlapset Alma ja Eemeli

Lue lisää

72

Hanna(-Maarit) Kuvaja

Yrittäjä

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1980

Lue lisää

69

Jani Kallajärvi

Eläkeläinen

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1990

Lue lisää

68

Reijo Kaipainen

Maanrakentaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1947

Harrastukset: Valokuvaus, karaoke, palvaaminen

Miksi olet ehdokkaana kunnallisvaaleissa: Kunnan taloudenhoito kiinnostaa

Miksi juuri kokoomus: Yrittäjälle sopivin puolue

Tärkeimmät teemat kunnallisvaaleissa: Kunnan talous ja sen hoito
Maan rakennus alaan kuuluvat osa-alueet

Parasta juuri nyt: Verotuksen keventäminen
Yrittäjyyden arvostaminen/työllistäminen

Lue lisää

67

Ville Huuki

Luontoyrittäjä

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1985

Harrastukset: Kahvit, Kalevala, ja kitara

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Uutena Sotkamolaisena, näen kotipitäjämme kauneuden ja vahvuudet kirkkaasti. Haluan ymmärtää kuntalaisten erilaisuuksia ja edistää yhteistä parasta. Olla sinun äänesi kuntapäättämiseen.
Miksi juuri Kokoomus? Kokoomus tuo minulle arvoillaan ja ilmapiirillä parhaan tuen edistää paikallista hyvinvointia.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Luonnostaan Hyvä Sotkamo. Eli luonnostaan hyvä arki, jossa palvelut on saatavilla, luonnostaan hyvä työkulttuuri, jossa yrittäjyys on sujuvaa ja kiinnostavaa, luonnostaan hyvä ympäristö, jossa näemme tulevien sukupolvien elinvoimaisen kotikunnan, luonnostaan hyvä meininki, jossa liikunta on vahva osa yhteistä Sotkamoa, sekä luonnostaan hyvä yhteys, jossa kuntalaiset ja päättäjät käyvät jatkuvaa keskustelua yhteisten asioiden osalta.

Parasta juuri nyt? Kotitila vaaran päällä, maisemat, perhe ja työ.

Lue lisää

64

Mika Boltz

Yrittäjä

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1973

Lue lisää

78

Sami Mähönen

Taloushallinnon asiantuntija

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1978

Harrastukset
Metsästys, kalastus, mökkeily, valokuvaus ja ruoanlaitto.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Haluan olla omalta osaltani rakentamassa parempaa Sotkamoa tuleville sukupolville.

Miksi juuri Kokoomus?
Arvomaailma sekä Sotkamon kokoomuslaisten avoin ja aktiivinen toiminta on vakuuttanut.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Hyvän asukaskokemuksen sekä elinvoimaa ja kasvua ruokkivan elinkeinopolitiikan toteuttaminen.

Parasta juuri nyt?
Aurinko ja hyvä tekemisen meininki Sotkamossa.

 

Lue lisää

79

Vesa Mäkipää

Valmennuksen johtaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1965

Harrastukset: Monipuolinen liikunta, mökkeily.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Haluan kehittää kotikuntaani Sotkamoa entistä vetovoimaisemmaksi niin uusille yrityksille kuin asukkaille. Myös sisäinen halu vaikuttaa yhteisiin asioihin on ollut yksi tärkeä motivaation lähde. Koen, että kuntavaltuutettuna on aito vaikuttamisen mahdollisuus oman kotikunnan asioihin ja haluan kehittää kuntaamme entistä elinvoimaisemmaksi.

Miksi juuri Kokoomus? Arvot ovat minulle osuvat ja erityisesti Sotkamon Kokoomuksen vaaliteemat innoittavat minua – Paras asukaskokemus, aktiivinen elinkeinopolitiikka, maailman parasta liikkumista sekä aktiivinen ja läpinäkyvä vaikuttaminen.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Kunnan elinvoiman lisääminen kehittämällä toimintaympäristöä yrittäjyyden lisäämiseksi. Tekeminen tuo hyvinvointia.
Koulutuksen laadukkuus ja kehittäminen kaikilla asteilla, terveet rakennukset sekä vetovoimaiset koulutuksen sisällöt.
Liikunnan ja urheilun mahdollisuuksien sekä olosuhteiden kehittäminen hyödyttäen niin sotkamolaisia kuin matkailijoita ja huippu-urheilijoita.
Kaikki nämä lisäävät Sotkamon vetovoimaa ja luovat edellytykset tasapainoiselle kuntataloudelle sekä laadukkaille palveluille kuntalaisille.

Parasta juuri nyt? Kohti kesää. Elävä, hieno Sotkamo.

 

Lue lisää

66

Riikka Huotari (Sit.)

Erityisluokanopettaja, KM

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1976

Harrastukset: Lasteni valitsemien harrastusten (pesäpallo ja jääkiekko) aktiivinen tukeminen; viihdyn siis oikein hyvin kentän laidalla mm. kirjurina, kioskintätinä, kuvaajana tai kuljettajana. Lisäksi maalaan, luen ja joogaan. Matkustusharrastus on, vielä jonkun aikaa, tauolla.

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Haluan osallistua aktiivisesti Sotkamon kehittämiseen ja hyvänä pitämiseen. Kunnassamme ovat monet asiat jo hyvin, mutta aina on myös kehittymisen ja kasvun paikkoja. Onnellisten asukkaiden Sotkamo tarvitsee iloa ja avoimuutta myös päätöksentekoon, minulta löytyy rohkeutta kysyä sekä pitkäjänteisyyttä perehtyä.

Miksi juuri Kokoomus? Olen sitoutumattomana ehdolla, Sotkamon Kokoomuksen ryhmän energia ja avoimuus sopivat minulle hyvin.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
– Lasten ja nuorten hyvinvointi kunnassamme; varhaiskasvatuksen ja koulutuksen laadukkuus (resurssit, rakennukset ja kuntakohtaiset painotukset) ja harrastus- ja vapaa-ajan mahdollisuudet. Lasten ja nuorten hyvinvointi tukee perheitä ja lisää muuttoliikennettä Sotkamoon.
– Kunnan talouden tasapaino; hyvin tuotetut palvelut ja oikeat investoinnit hyödyttävät jokaista kuntalaista.

Parasta juuri nyt? Aurinko ja se, että ulkoillessa ei tarvitse käyttää maskia; hymy vastaantulijan kasvoilla!

 

Lue lisää

82

Markus Parkkari (Sit.)

Yrittäjä, klassinen- ja urheiluhieronta.

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1979

Harrastukset?

Kilpaleuanveto, jooga, espanjan kielen opiskelu ja kesäisin rullaluistelu

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?

Olen asunut Sotkamossa koko ikäni ja koen, että minulla on paljon annettavaa kuntalaisia koskeviin päätöksiin.
Sosiaalisen työni kautta kohtaan päivittäin eri-ikäisiä sotkamolaisia, joten minulla on valmiiksi hyvä näppituntuma kuntalaisten mieltä painaviin asioihin.

Miksi juuri Kokoomus?

Ilman yrittäjiä ei ole kuntalaisille palveluita, ja mielestäni Kokoomus seisoo vankasti yrittäjien tukena.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?

Koko sydämellä ja täydellä innolla missionani on entistäkin virkeämpi ja elinvoimaisempi Sotkamo, jossa erityisesti lapsiperheet voivat hyvin ja kuntalaisille on monipuolisesti palveluita tarjolla.

Liikkumisen, harrastusmahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistäminen kaikille kuntalaisille vauvauinnista aina eläkeläisten tuolijumppaan saakka.

Parasta juuri nyt?

Aamulla kun herää innoissaan uuteen päivään ja illalla menee hyvillä mielin nukkumaan, niin silloin tietää asioiden olevan elämässä hyvin.

 

Lue lisää

71

Pia Kuittinen

Ekonomi, opettaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1972

Harrastukset:
Hiukassa hiihtely, Pirttijärven piirissä pyöräily, kunnan kuntosalilla kiekkojen kalistelu, lavatansseissa liihottelu, neulomisesta nauttiminen

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
On tärkeää, että Sotkamossa on jatkossakin kaikkien hyvä asua, vierailla ja toimia yrittäjänä.
Minulla on ymmärrystä oikeasta arjesta, sillä olen elänyt Sotkamossa monipuolista elämää: kokoaikatyötä, osa-aikatyötä, työttömyyttä, opiskelua ja kotiäitiyttä. Liike-elämän teoriat olen opettanut opiskelijoille, ja tehnyt ne todeksi työpaikoissani.
Olen positiivinen, rohkea ja luova ratkaisujen löytäjä. Haluan olla mukana vaikuttamassa yhteisiin asioihimme yhdessä sotkamolaisten kanssa.

Miksi juuri Kokoomus?
Minun ja Kokoomuksen arvot kohtaavat – erityisesti yrittäjyys ja yritystoiminta ovat lähellä sydäntä. Toimiva markkinatalous mahdollistaa kunnan hyvinvointipalvelut. Tärkeää on yritysten toimintaan vaikuttavat, työllisyyttä lisäävät päätökset – niiden avulla saadaan sotkamolaisille hyvä arki.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Pääteemani on yritysten ja kuntalaisten hyvinvointi rahaa ja luontoa säästäen.
Haluan, että kaikilla sotkamolaisilla on mahdollisimman hyvä, omannäköinen arki. Tärkeimpiä yksilön hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ovat työ, koulutus, päivähoito, terveydenhoito ja hoiva.

Tulevaisuuden hyvinvointi perustuu kasvavien ja uusien yritysten varaan. On varmistettava sotkamolaisten yritysten kasvumahdollisuudet ja saatava Sotkamoon uusia yrityksiä. Näin saadaan lisää työpaikkoja sotkamolaisille.
Etätyöskentely ja opiskelu Sotkamosta käsin pitäisi voida olla mahdollista yhä useammalle vakituisesti muualla Suomessa tai maailmalla asuvalle.

Parasta juuri nyt?
Kaunis kevätkesäinen keli kutsuu kävelylle kera kivojen kavereiden.

Lue lisää

70

Olli Korhonen

Markkinointipäällikkö

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1993

Harrastukset: lähellä sydäntä monipuolinen urheilu ja liikunta, metsästys.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Paljasjalkaisena sotkamolaisena haluan olla kehittämässä kuntaamme nyt ja tulevaisuudessa.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomus on arvoiltaan minulle läheisin puolue.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Haluan olla mukana rakentamassa elinvoimaista Sotkamoa, jossa jokaisella ihmisellä vauvasta vaariin on helppo elää ja asua. Uskon, että tuon Sotkamoon myös tuoreen tuulahduksen ja paljon uusia ideoita. Sotkamolle on tärkeää, että peruspalvelut löytyvät läheltä, elinkeinotoiminnalle ja matkailulle on hedelmällinen maaperä ja liikuntatarjotin kannustaa kaikkia monipuoliseen liikkumiseen.

Parasta juuri nyt? Just nyt parasta on se, että päivät pitenevät ja valoa näkyy jo tunnelin päässä tämän ikävän epidemian ympärillä. Tsemppiä kaikille kesään!

Lue lisää

81

Mirva Oittinen

Myyntineuvottelija

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1974

Ammatti: Myyntineuvottelija

Harrastukset: Kotoilu, leipominen, elokuvat, matkailu ja ulkoilu.

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Haluan olla mukana kehittämässä uusilla tuulilla synnyinkuntani asioita.

Miksi juuri Kokoomus?
Aistin hyvää puolueen sisäistä ilmapiiriä ja paikallisissa vaaliteemoissa oli monta minulle tärkeää asiaa. Arvostus suomalaista työtä ja yrittäjyyttä kohtaan. Kuunteleminen, välittäminen, vastuullisuus ja luotettavuus.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Pidetään toisistamme huolta. Tukea ja turvaa sitä tarvitsevalle.
Turvataan luonnon ja lastemme tulevaisuus.
Edistetään kuntalaisten ostovoiman kasvua kaikin keinoin.
Pidetään Sotkamo-Vuokatti alueena mielenkiintoisena, monimuotoisena ja vetovoimaisena.

Parasta juuri nyt?
Toivoa on Covid19-pandemian keskelläkin. Välitetään, autetaan ja kuunnellaan toisiamme! Vaalit lähestyy!

Lue lisää

80

Pasi Määttä

Yrittäjä

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1972

Harrastukset: Metsästys ja koirat

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluan olla mukana vaikuttamassa oman
kunnan asioissa ja sen päätöksissä.

Miksi juuri Kokoomus?:  Kokoomus on ollut aina lähimpänä omia
arvoja oleva isänmaallinen puolue.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Kuntalaisten hyvinvointi ja turvallisuus.

Parasta juuri nyt? Talvi

Lue lisää

65

Jouni Bäck

Yrittäjä

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1964

Ammatti: Yrittäjä (entinen perhekodin vanhempi)

Harrastukset: Moottoripyöräily

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluaisin vaikuttaa,  tuoda omia ja muiden mielipiteitä lasten ja nuorten kasvatukseen. Ennen kaikkea missä mättää .

Miksi juuri Kokoomus? Minua pyydettiin ja Kokoomus on ainut puolue, jossa otetaan huomioon myös pienyrittäjät.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? työttömyys ja varhaiskasvatus

Parasta juuri nyt? Uuden yritystoimen aloittamien ( B&B aamiaismajoitusta)  ja tyttäreni sai opiskelu paikan.

Lue lisää

87

Kari Sirviö

Projektipäällikkö

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1958

Harrastukset: Rullaluistelu, luisteluhiihto ja matkailu

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluan vaikuttaa osaltani Sotkamon haluttuun tulevaisuuteen. Mielestäni keskiössä tulee olla kuntalaisten tarvitsemien lähipalveluiden turvaaminen ja kehittäminen. Erityisesti elinvoimapolitiikka on lähellä osaamistani ja kiinnostustani.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomus on aina ollut luontainen ratkaisu minulle. Samaistun puolueen arvoihin. Valinnanmahdollisuus, yksilönvapaus ja yrittämisen vapaus ovat minulle tärkeitä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Kuntalaisten hyvät lähipalvelut, yritysten toimintaympäristön kehittäminen niin, että yritykset voivat kehittyä ja työllistää ihmisiä Sotkamossa, osaavan työvoiman saaminen sotkamolaisille yrityksille. Sotkamosta on rakennettava entistäkin kiinnostavampi kunta ihmisille ja yrityksille.

Parasta juuri nyt? Sotkamo on hieno pitäjä meille sotkamolaisille, pidetään se jatkossakin sellaisena.

Lue lisää

95

Unto Väisänen

KM, luokanopettaja

Kotipaikka: Sotkamo

Syntymävuosi: 1959

Harrastukset
Liikkumisen iloa; golf, tennis, suunnistus, hiihto, palloilu ym.
Kansalais- ja järjestötoiminta, mm. Jymy-Pesis, Katinkulta Golf, paikallispolitiikka.
Valokuvaus omaksi iloksi, yrittäjyys elämäntapana ja monipuolinen kulttuurinälkä.

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Minua innoittaa yhteiset asiat, yhdessä tekemisen kansalaistoiminta ja uuden luominen.
Sisäinen palo ja kokemuksen jakaminen, mm. 32 v Sotkamon kunnanvaltuustossa, nyt 2. varapuheenjohtajana. Uskon, että näkemystä laajentaa kappaleen matka maakuntavaltuustossa, sote-hallituksessa ja erilaisissa järjestöissä.

Miksi juuri Kokoomus?
Voin jakaa hyvillä mielin Kokoomuksen arvot. Lisäksi paikallisen ryhmän avoimuus, toisen mielipiteen kunnioitus ja hyvä ryhmähenki vahvistavat tätä sidosta. Teemalla: pysytään asiassa ja toimitaan vastuullisesti.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa
Inhimillisyys, kuuntelu ja elinvoima, sydämen sivistyksellä – yhdessä tehden.

Haluan tukea ihmisyyttä, yksilön kunnioitusta ja heikossa asemassa olevan auttamista.
Kuuntelemalla toisiamme löydämme paremmin kehityskohteita ja yhdessä olemme vahvempia ja teemme parempia päätöksiä.
Paikallispolitiikalla pitäisi mahdollistaa kuntastrategian mukaista monipuolista yritystoimintaa ja tarjota laadukkaita lakisääteisiä lähi- ja peruspalveluja – kaavoitetaan, hankitaan maata ja vahvistetaan tulevaisuuden uskoa.

Minua askarruttaa uhat lasten hyvinvoinnille: syrjäytyminen, yksinäisyys, lapsuusajan turvattomuus, liikkumattomuus.
Haluan nyt kunnalle vahvempaa roolia kulttuurielämään mahdollistajana liikuntaolosuhteiden rinnalle.

Toivon itselleni herkkyyttä nähdä meidän sotkamolaisten arjen ja hyvinvoinnin tarpeet – tavoitteena parempi huominen Sinulle ja minulle.

Parasta juuri nyt

Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana minua lämmittää ihmisten positiivinen into lähteä mukaan vaaleihin vaikuttamaan. Lisäksi aurinko valaisee yhä enemmän ja golfkesä lähenee…

 

Lue lisää

15

Juhani Seppänen

asianajaja

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1957

Harrastukset: ulkoilmakuntoliikunta, elokuvat, bluesmusiikki, metsästys ja kalastus, moottorikelkkailu- ja -pyöräily

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa? Toimin kunnallisissa ja maakunnallisissa luottamustehtävissä vuosina 1989-2017. Viime kuntavaaleissa en ollut ehdokkaana. Ajatukseni oli, että olen jo osani tehnyt. Niin vain kävi, että 4 vuoden tauko luottamustehtävistä sai minut toisiin ajatuksiin. En viihtynyt katsomossa, vaan haluan olla mukana tekemässä parempaa Suomussalmea. Tarjoan koulutukseni ja kokemukseni tuoman osaamiseni käytettäväksi kuntamme ja sen asukkaiden hyväksi. Pallo on nyt sinulla!

Miksi juuri Kokoomus? Liityin Kokoomus-nuoriin lukioaikana 1970-luvun puolivälissä ja olen siitä asti kokenut puolueen edustavan minulle tärkeitä arvoja. Puolueen arvot ovat myös uudistuneet vuosien saatossa maailman muuttumisen myötä, joten puolue on pysynyt aina ajanhermolla. Koen tärkeäksi myös sen, että puolue pyrkii löytämään ratkaisuja ongelmiin eikä vain keksimään niitä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Uusien asukkaiden ja yritysten saaminen Suomussalmelle, kunnan talouden hallinta hyvät palvelut kuitenkin turvaten sekä kunnan etujen puolustaminen maakunnassa ja valtion hallinnossa.

Parasta juuri nyt? Muutaman viikon ikäinen pojanpoikani, jonka ukkivaari minulla on ilo olla.

Lue lisää

14

Anssi Rautiainen

Liikennöitsijä

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1970

Lue lisää

11

Kimmo Laine

ylipalomies

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1969

Lue lisää

9

Markku Koivumäki

eläkeläinen/maaseutuyrittäjä

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1957

Puhelinnumero: 040-5060207

Harrastukset: metsästys, kalastelu ja reserviläistoiminen edistäminen

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa: Jotta Ville Haapsalo ei voisi tehdä seuraavaa tv-sarjaa autioituvasta Suomussalmesta.

Miksi juuri kokoomus: -Kokoomus on arvomaailmani mukaisin maltillinen oikeistopuolue

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa:

-Nuorisolle myös ammatilliset opiskelumahdollisuudet kotiseudulla, jotta voivat jäädä Suomussalmelle ja perustaa perheen tänne kotiseudulleen

-Suomussalmenkunnan elinkeinopalvelujen kehittäminen

– Suomussalmella on paljon puhdasta luontoa ja siten tänne on mahdollista tulla asumaan ja yrittämään

Parasta: -Tavan rauhallisen arkielämä palaaminen koronan jäljiltä

 

Lue lisää

7

Miia Heikkinen

Sairaanhoitaja YAMK, Aluepäällikkö

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1984

Harrastukset: Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen, lukeminen, neulominen ja yleisurheiluohjaajana toimiminen

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa?: Vain mukana olemalla voi vaikuttaa asioihin.

Miksi juuri Kokoomus?: Koska minunkin sydän on oikealla, kokoomuksessa omat arvoni ja periaatteeni kohtaavat parhaiten puolueen arvojen ja periaatteiden kanssa.

Tärkeimmät vaaliteemat: Sote lähipalvelut tulee taata myös harvaan asutuilla alueilla, koulutus on perusoikeus ja kuuluu kaikille, yrittäjyyttä täytyy tukea, jotta kunta säilyy elinvoimaisena, nuorilla ja lapsilla täytyy olla mahdollisuus harrastaa riippumatta perheen tulotasosta.

Parasta juuri nyt: Kevät, kun luonto herää talviunilta.

Lue lisää

6

Jonne Heikkinen

Yrittäjä

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1982

Harrastukset: vetouistelu, maastopyöräily, lumilautailu, kuntosali ja moottorikelkkailu.

Miksi olet ehdolla kuntavaaleissa?  Politiikkka on kiinnostanut pidempään ja eirtyisesti oman kylän asiat sekä päätöksen teko kunnassa. Oman kotikunnan kehittäminen on lähellä sydäntä.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksen arvot sopi parhaiten omaan ajatusmaailmaan näistä paikallisjärjestöistä mitä Suomussalmella on.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Muuttotappion korjaaminen. Laadukkaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lisäksi toisen asteen opiskelumahdollisuudet. Asuntotarjonta.Työpaikkojen luominen ja yrittämisen tukeminen. Harrastusmahdollisuudet.

Parasta juuri nyt? Kevät tulollaan ja aurinko paistaa.

 

 

 

 

Lue lisää

10

Marjut Kyllönen

Yhteisöpedagogi, tradenomi

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1984

Harrastukset
Kuntonyrkkeily, lukeminen, yhdistystoiminta sekä digimarkkinointiyrittäjänä toimiminen

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Haluan olla vaikuttamassa elinympäristöä koskevassa päätöksenteossa. Kunnallispolitiikassa tehdään arkielämään koskettavat päätökset, haluan olla mukana luomassa hyvinvoivaa kuntaa.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomuksen arvomaailmasta löytyy samoja arvoja kuin itseltäni. Laadukas koulutus, kuntien kehittäminen, yrittäjyyden ja yhdistysten tukeminen, huolellinen taloudensuunnittelu.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Yhteinen kunta yhteistyöllä: kunnan, yritysten ja yhdistysten tiivis yhteistyö luo elinvoimaisen kunnan.
Rohkeasti kohti uutta: luodaan edellytyksen monipaikkaiseen etätyöskentelyyn sekä -opiskeluun.
Kuntalaisten hyvinvointi: laadukas ja turvallinen varhaiskasvatus sekä perusopetus. Mahdollistetaan monipuolinen vapaa-ajantoiminta ikään katsomatta.

Parasta juuri nyt?
Lisääntyvä valon määrä ja talviunilta heräävä luonto.

Lue lisää

5

Elina Falck

Luokanopettaja, KM

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1963

Puhelinnumero: 0400 283219

Harrastukset
Nautin ulkoilusta, liikkeestä, musiikista, kirjallisuudesta, taiteesta, syvällisistä keskusteluista…

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa?
Tässä elämänvaiheessa tuntui luontevalta ja hyvältä vastata myönteisesti, kun kuntavaaliehdokkaaksi kysyttiin. Olen kiinnostunut Suomussalmen kehittämisestä.

Miksi juuri Kokoomus?
Pidän Suomussalmen Kokoomuksen avoimesta ja virkeästä ilmapiiristä. Löydän Kokoomuksen arvoista ja periaatteista monia itseäni puhuttelevia asioita; sivistys, vapaus & vastuu, tahto tehdä hyvää, elinkelpoinen maapallo.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Suomussalmen elinvoimaisuus (työpaikkoja lisää, yrittäjyyden tukeminen) sekä virkeys ja valoisuus. Kulttuuri tuo hyvinvointia ja merkitystä elämään.

Parasta juuri nyt?
Tämä hetki.

Lue lisää

12

Heikki Nilkku

Lukion opettaja

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1964

Harrastukset
Yhteiskunnallinen kirjallisuus, historia, kuntosaliharjoittelu ja sulkapallo. Näin talvisin myös jäällä kävely ja hiihtäminen koirien kanssa. Kesällä perhokalastus.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa?
Haluan olla vaikuttamassa siihen, että Suomussalmi pysyy koulutus- ja yrityselämämyönteisenä kuntana, joka ottaa kaikki kuntalaiset huomioon ja pyrkii parantamaan heidän arkielämäänsä.

Miksi juuri Kokoomus?
Kokoomus on tulevaisuuspuolue. Tunnen, että kokoomus pyrkii suomalaisen kansallishengen ja yhteistunnon kohottamiseen sekä pyrkii toiminnallaan kehittämään luontoystävällisen sivistysyhteiskunnan lujittamista.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa?
Turvataan suomussalmelaisille lapsille ja nuorille korkeatasoinen koulutus. Annetaan yrittäjille optimaaliset olosuhteet toimia kunnassamme. Kehitetään kansainvälisyyttä sekä turismia ja ylläpidetään kuntalaisten hyvinvointia.

Parasta juuri nyt?
Kaunis talvinen luonto ja ihana työ

Lue lisää

8

Toni Kinnunen

Yrittäjä

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1992

Toni Kinnunen on yrittäjä kolmannessa sukupolvessa.

Harrastukset: Harrastejääkiekko, kuntosali.

Miksi olet ehdokkaan kuntavaaleissa? Tiedän, että näkemyksilleni, kokemukselleni ja ajatuksilleni on kannatusta, kun valitaan päättäjiä päättämään kotikuntamme asioista ja tulevaisuudesta.
Miksi juuri Kokoomus?  Kokoomus lähimpänä omia arvoja. Kunnia-asia kun pyydettiin ehdokkaaksi.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Suomussalmen tulevaisuus, kuntaan pitää saada työtä, työtä ja työtä. Tämän ympärille perustuu kaikki hyvinvointi.

Parasta juuri nyt? Kevättä kohti mennään.

Lue lisää

13

Petri Pesonen

Opiskelija

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 2001

Harrastukset: Kielet, musiikki, metsästys ja arkiurheilu. Ja tietenkin yhteiskunnalliset asiat!

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Olen ehdolla, koska haluan tehdä tulevaisuuskeskeistä politiikkaa. Uskon, että nuorena henkilönä minulla on paljon uusia ideoita.

Miksi juuri Kokoomus? Kokoomuksen arvot ovat juuri omani: vapaus, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kansainvälisyys ja demokratia.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Elinvoimainen kunta nyt ja tulevaisuudessa. Työpaikat, koulutus, nuoret, kulttuuri ja liikunta
Parasta juuri nyt? Joulunodotus ja ennen kaikkea lähenevä uusi vuosi, jolloin tapahtuu paljon kaikkea!

 

Lue lisää

4

Jukka-Pekka Alanko

Luokanopettaja, eläkeläinen

Kotipaikka: Suomussalmi

Syntymävuosi: 1957

Harrastukset: Metsästys, kalastus, luonnossa liikkuminen, mopoilu, kunnallispolitiikka

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluan olla mukana kehittämässä Suomussalmea

Miksi juuri Kokoomus? Hyvinvointia tulee tekemällä. Itse tekemällä.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa? Kunnan elinvoiman lisääminen kehittämällä toimintaympäristöä yrittäjyyden lisäämiseksi. Tekeminen tuo hyvinvointia.

Parasta juuri nyt? Talvi. Sitten kevät, kesä ja syksy.

Lue lisää

25

Olli Pietilä

Yrittäjä

Kotipaikka: Ristijärvi

Syntymävuosi: 1985

Harrastukset: Varpuilu ja hörhöily ovat uusimpia innostuksiani. Musiikki on ollut minulle aina tärkeää, ehkäpä sitä voisi luonnehtia elämäntavaksi.

Miksi olet ehdokkaana kuntavaaleissa? Haluan omalta osaltani olla mukana yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.
Miksi juuri Kokoomus? Uskottava politiikka tarvitsee useamman kuin yhden puolueen.

Tärkeimmät teemat kuntavaaleissa: Tuoda sitä tärkeintä teemaksi.
Parasta juuri nyt? Tämä hetki, ja pyrin tekemään siitä aina parasta.

Lue lisää

26

Arto Tolonen

Aluejohtaja

Kotipaikka: Ristijärvi

Syntymävuosi: 1959

Olen 62-vuotias metsänhoitaja. Pääosan elämästäni olen asunut Ristijärvellä, opiskeluajan toki Helsingissä. Työurani olen tehnyt Metsähallituksen palveluksessa erilaisissa tehtävissä, viime vuodet aluejohtajana.

Politiikassa olen ollut mukana 1990-luvulta asti. Tämän valtuustokauden olen ollut syrjässä ja harrastellut muita asioita. Politiikassa olen ensi sijassa kiinnostunut kotikunnan asioiden hoidosta. Ristijärvellähän on ollut perinteisesti hyvä yhteistyö eri tahojen kanssa ja sitä olisi syytä jatkaa. Seuraan aika aktiivisesti valtakunnan politiikkaa, erityisesti metsä- ja energiapolitiikkaa. Nyt näyttää olevan vallalla rahanjako – maksun aika koittaa kyllä myöhemmin. Itse olen tottunut tekemään ikäviäkin päätöksiä ja siksi odotan kiinnostuneena milloin talouden pyöriä aletaan laittamaan tasapainoon.

Harrastan kaikenlaista, olen jonkinmoinen kulttuurin kuluttaja. Urheilua seuraan aktiivisesti, olen mukana Ristijärven Pyryn toiminnassa.  Vapaa-ajalla minut näkee usein raivaussahatöissä, lintujahdissa tai perhovavan kanssa. Ykkösharrastus on kuitenkin metsienhoito. Annan auliisti ilmaisia neuvoja metsäasioissa. Rentoudun Huovisen novellien seurassa.

Lue lisää

18

Markku Göös

Eläkeläinen

Kotipaikka: Hyrynsalmi

Syntymävuosi: 1950

Lue lisää