Kainuulainen – arvosta demokratiaa ja käytä ääntäsi!

Demokratialla on pitkät perinteet Suomessa, yleinen ja yhtäläinen äänioikeus alkoi valtiollisissa vaaleissa jo vuonna 1906. Siitä lähtien jokaisella aikuisella naisella ja miehellä (ikä on vaihdellut) on ollut yksi ääni ja se on ollut samanarvoinen muiden kanssa. Aluksi äänioikeuden käyttäminen oli juhla-asia. Nykyään äänestäminen on arkipäiväistynyt, niin että viime kuntavaaleissa esimerkiksi Kajaanin äänestysprosentti jäi valtakunnan hännille ollen 49,3%. Eli alle puolet äänioikeutetuista kävi uurnilla. Vaikuttaminen ei kiinnosta, syystä tai toisesta.

Demokratia ei ole kuitenkaan maailmalla itsestäänselvyys – päinvastoin. Maailmassa elää yli kolme miljardia ihmistä maissa, joita ei hallita demokraattisesti ja vajavainen demokratia löytyy sen lisäksi mm. isosta itänaapuristamme ja monesta muusta länsimaisestakin valtiosta. Vain harva maa selviää vaalitarkkailun ja hallinnon järjestämisen näkökulmasta täydellisen demokratian valtioksi. Suomi on yksi niistä.

Arvostetaan siis maailmanlaajuisesti harvinaisen mutkatonta ja matalankynnyksen kansanvaltaamme ja käytetään äänioikeuttamme. Äänestyspaikat avautuvat sunnuntaina 13.6. ja niitä on paljon eri puolilla kaupunkia.

Vain annetut äänet lasketaan. Kainuulaiset, haastamme teidät tekemään Suomen ennätyksen äänestysinnon nousussa: Lähdetään yhdessä äänestämään, ehdokkaista löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto!

Kainuun Kokoomuksen vaalitiimi

 

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.