Jyri Saastamoinen: Työn tekijälle kuuluu palkka

Minusta työn tekemisen tulee olla aina kannattavampaa kuin työn tekemättä jättäminen. Kun työn tekemistä verotetaan vähemmän, sitä kannattaa myös tehdä enemmän. Suomessa meillä on käytössä niin monimutkainen tukihimmeli, ettei kukaan tiedä minkälaisia vaikutuksia lisäpalkalla on toimeentuloon. Tukiin oikeutetut eivät myöskään läheskään aina tiedä mitä tukia voisi saada. Tilkkutäkkimainen tukiviidakko pitää yksinkertaistaa.

Kokoomuksen vaihtoehtobudjetti toisi heti 20000 työpaikkaa suomalaisille. Lisäksi siinä on välttämättömät työllisyystoimet, jotka toisivat jopa 120000 pysyvää työpaikkaa. Me haluamme keventää kaikkien suomalaisten, eläkeläisten ja työtätekevien, verotusta merkittävästi. Ihan jokaiselle jäisi käteen enemmän rahaa. Me haluamme, että kaikilla olisi mahdollisuus työntekoon.

Kaikki tietävät, ettei pikavipeillä pysty elämään pitkän päälle. Ei edes valtio. Holtiton velanotto on saatava kuriin. Hallituksemmekin on alkanut tämän tajuta.  Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi lokakuussa eduskunnan kyselytunnilla, että seuraavalla hallituskaudella pitää tehdä myös leikkauksia. On kivaa jakaa rahaa, mutta on vastuullisuutta pitää huolta, että sitä on jaettavaksi myös tulevaisuudessa.

 

Jyri Saastamoinen, apteekkari
Kainuun kokoomuksen puheenjohtaja
Kansanedustajaehdokas

 

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *