Jaakko Kyllönen on Kokoomuksen ehdokkaana Kuhmossa neljän vuoden tauon jälkeen.

Jaakko Kyllönen: Palo- ja pelastustoimen ja sopimuspalokuntien tulevaisuus turvattava HV – alueilla

Hyvinvointikeskustelussa painotus on soteen liittyvissä toiminnoissa. Se on ymmärrettävää, kun puhutaan varsin isosta muutoksesta ja myös rahoituksesta. Hyvinvointialueen vastuulle tuleva palo- ja pelastustoimen kustannus on murto – osa soteen verrattuna. Se ei saa kuitenkaan jäädä vähemmälle huomiolle, vaikka sen rahoitus ja toiminta on turvattu muutaman vuoden päähän. Palo- ja pelastustoimi nivoutuu joka tapauksessa soteen, koska ensihoitotoiminta on siihen liitetty ja näin tulee olla myös jatkossa. Ensihoito toiminnassa on myös tärkeää, että yhteys rajavartiolaitoksen kanssa toimii ja jatkuu. Tästä yhteistyöstä on hyviä kokemuksia ja se on ollut erinomainen palvelu harvaanasutuilla ja maakunnan reuna – alueilla ja rajaseudulla.
Tulipalon tai muun katastrofin varalta resurssit tulee säilyttää ja valmiutta parantaa entisestään. Se tarkoittaa, että sopimuspalokuntien (VPK) asema turvataan myös tulevassa hallinnon ja toimintojen uudistuksissa. Voi todeta, että kaikki tulipalot ovat sammuneet joskus, mutta palo sammunut usein nopeammin, kun VPK on ollut sammutuksissa mukana. VPK:t tarjoavat erinomaisen harrastus mahdol -lisuuden nuorille ja monelle aukeaa ovi sen kautta pelastusalan ammatteihin. Paineita sopimuspalokuntien lakkauttamiseen on jonkin verran ilmassa, mutta sitä virhettä ei tule tehdä.
Sopimuspalokunnat ovat osoittaneet vahvuutensa ja edullisuutensa, kun pelastustilanne iskee päälle.
Jaakko Kyllönen, aluevaaliehdokas (kok), Kuhmo

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *