Kainuun Kokoomus peräänkuuluttaa uudella hyvinvointialueella yritysyhteistyötä ja hyvää johtamista

Kainuun Kokoomus haluaa, että tulevalla hyvinvointialueella varmistetaan hoitoon pääsy kaikissa Kainuun kunnissa. Ihmiset pitää saada jonoista hoitoon.

Kainuun sotella on pulaa osaavasta työvoimasta, kuten niin monella muullakin alalla. Kainuun Kokoomus haluaa tulevasta hyvinvointialueesta Kainuun Sotea houkuttelevamman työpaikan alan osaajille.
– Kaikki lähtee johtamisesta. Hyvinvointialueella pitää panostaa hyvään ja parempaan johtamiseen. Työ pitää olla mielekästä ja kaikkien työntekijöiden pitää tuntea arvostusta työssään, toteaa Kainuun Kokoomuksen puheenjohtaja Jyri Saastamoinen.

– Lääkäripula on akuutti monella paikkakunnalla. Mutta myös hoitajapula uhkaa, ellemme reagoi ajoissa. Esimerkiksi muuntokoulutus lähi- ja sairaanhoitajille sekä kansainvälisille ammattilaisille voisi olla yksi apu työvoimapulaan, jatkaa Saastamoinen.

Palvelusetelien käyttöä tulee laajentaa huomattavasti nykyisestä ja se tulee ottaa velvoittavaksi toimintatavaksi uudella hyvinvointialueella. Samalla pitää huomioida myös palvelusetelin arvo, että se on tasapuolinen julkisen sektorin kulujen kanssa. Tämän vuoksi julkisen sektorin kulujen läpinäkyvyys on tärkeää.
Kainuussa on paljon pieniä soteyrityksiä, jotka ovat huolissaan yrityksensä tulevaisuudesta. Hyvinvointialueen uusien päättäjien pitää antaa selkeä viesti, että yritykset hyväksytään palveluntuottajiksi julkisen rinnalle.

Kokoomus kantaa perinteisesti vastuuta myös taloudesta. Holtittomat vaalilupaukset eivät valitettavasti tule toteutumaan. Kainuun hyvinvointialue on suurien haasteiden edessä jo ennen toiminnan alkamista. Siksi kaikki toiminnot pitää arvioida tulevan budjetin raameihin.
Uudella hyvinvointialueella ei ole ketään, kuka kattaa alijäämiä. Kunnat eivät enää rahoita hyvinvointialueen toimintaa. Maakuntavero taas olisi Kainuulle tuhoisa. Siksi Kokoomus vastustaa maakuntaveroa – se johtaisi vain työn verotuksen kasvuun.

 

Lisätietoja: Jyri Saastamoinen, puh. 0440 672 695

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.