Riikka Huotari: Oi kuusipuu, oi kuusipuu…

Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa… Suomen metsistä ja niiden hiilinieluista on puhuttu paljon tänä syksynä. Keskustelu EU.n ennallistamisasetuksesta on käynyt kuumana, eikä suotta. Uuden asetuksen kustannukset ja erityisesti Suomeen kohdistuva suhteettoman suuri kustannus- sekä velvoitepaine metsien ennallistamiseen on melkoinen.

Tottakai metsien suojelu ja monimuotoisuus on aidosti tärkeää ja ilmastonmuutoksen hidastamisen kannalta ehdotonta. Kansainväliseen ilmastostrategiaan sitoutuminen on tärkeää, mutta ei se niin voi mennä, että Suomi noudattaa, tekee ja maksaa, ja esimerkiksi Ruotsi ei.Ilmaston muutoksen hidastamisiin tarvitaan koko Euroopan sitoutuminen.

Lisäksi tämän ennallistamisasetuksen ympärillä on paljon epämääräistä syyttelyä hallituspuolueiden välillä (ei toki ole ainoa asia, josta hallitus riitelee). Ja myöskin Euroopan sisällä tuntuu olevan erilaisia käsityksiä jopa siitä, mitä metsä on. Meille kainuulaisille on kaikille selvää, mitä metsä on, ja miten hienoa on vaikkapa talvisessa metsässä kävellä, kuunnella ja hengittää. Italiaisen tai kreikkalaisen kokemus metsästä voi olla hyvin erilainen.

Havuntuoksuisia ja raikkaita metsähetkiä!

Riikka Huotari

eduskuntavaaliehdokas

Sotkamo

 

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *