Riikka Huotari: Hei Mummo, mitä kuuluu sinne teille? Me lomalla taas tullaan pohjoiseen…

Joulun aika on monelle meistä aikaa, jota vietetään perheen ja sukulaisten kanssa.Ja liikenne ruuhka-Suomesta tänne Kainuuseenkin on varsin vilkasta, ja  hyvä niin.Valkea joulu näyttää todennäköiseltä koko maassa, mutta silti jouluperinteet kotiseudulla ovat tärkeitä, samoin pienten ja isojen sukulaisten livekohtaamiset.

 

Samaan aikaan moni ihminen kärsii yksinäisyydestä, josta kertominen joulukiireiselle ystävälle tai työkaverille ei ole helppoa. Yksinäisyys ja sen aiheuttama ahdistus tai masennus ovat yksi suurimpia riskejä mielenterveydelle. Ja usein yksinäisyys ei ole tietoinen valinta, vaan esimerkiksi puolison poisnukkuminen jättää valtavan tyhjiön.

 

Jos yksinäisellä on voimia, niin vapaaehtoisia avustustyöntekijöitä tarvitaan aina. Kokemuksesta voin kertoa, että toisten ihmisten auttaminen tuo hyvää mieltä. Siinä tuntee olevansa tarpeellinen ja tärkeä, ja usein sattuu ja tapahtuu kaikenlaista yllättävää ja mukavaa.

 

Suuri kiitos kaikille hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestöille, teette äärimmäisen tärkeää työtä💙

 

Riikka Huotari

eduskuntavaaliehdokas

Sotkamo

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *