Jyri Saastamoinen: Toinen adventtikynttilä symboloi rauhaa

Joulun odotus eli adventtiaika alkaa neljä sunnuntaita ennen joulupäivää. Ensimmäinen adventtisunnuntai on toivon sunnuntai. Siitä alkoi myös uusi kirkkovuosi. Nyt toisena adventtina sytytämme rauhan kynttilän. Nykyisessä maailmantilanteessa rauhan ja turvallisuuden tarve on vahvempi kuin aikoihin.

Meillä on talvisodan alkamisesta aikaa jo 83 vuotta. Ukraina taas on ollut helmikuusta lähtien Venäjän hyökkäyssodan kohteena. On hienoa, miten olemme pystyneet auttamaan ja tukemaan heitä mielivaltaa vastaan. Toivottavasti saamme Ukrainaan pian rauhan. Sen jälkeen alkaa siellä raskas jälleenrakentamisen ja sodan tuhojen korjaamisen aika.

Ukrainan tilanne sai myös meidät suomalaiset haluamaan varmempaa ja turvallisempaa tulevaisuutta. Siksi haimme viime kesänä Ruotsin kanssa NATO:n jäsenyyttä. Se toteuttaa jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin useasti lausuman toiveen ”ei koskaan enää yksin”.

Toivotan teille kaikille rauhallista ja toivorikasta joulun odotusta.

Jyri Saastamoinen, apteekkari
Kainuun kokoomuksen puheenjohtaja
Kansanedustajaehdokas

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *