Jyri Saastamoinen: Hyvä turvaverkko ei lamaannuta

On tärkeää, että ihmisten tärkeimmissä palveluissa hoiva ja turva lisääntyvät. Palvelun käyttäjän kannalta hallinto on merkityksetön. Siksi asiakkaan kohtaamiseen on panostettava. Minä haluan, että jokaisesta apua tarvitsevasta pidetään huolta. Suomen pitää olla pohjoisinta sopukkaa myöten turvallinen ja hyvä paikka asua.

SOTE-palveluiden uudistus alkaa olla aloittamista vaille valmis. Ihmisten pitäisi päästä jonojen sijasta hoitoon. Meidän kaikkien on voitava luottaa siihen, että tarvittavan avun saa silloin kun sitä tarvitsee. Minusta on kehitettävä erityisesti ennaltaehkäiseviä palveluita ja terveyden edistämistä. Mitä varhemmin ongelmat hoidetaan kuntoon, sitä parempi.

Yhteiskunta toimii vain silloin, kun se rahoitetaan kestävästi. Tämä tarkoittaa sitä, että myös hyvinvointipalvelut pitää rahoittaa työllisyydellä ja kasvulla, eikä velkarahalla.

Vanhuspalvelut on nähtävä kokonaisuutena: omaishoito, kotihoito, asumispalvelut sekä ympärivuorokautisen hoidon palvelut vaativat yhteen sovittamista. Tärkeintä on ikäihmisten toimintakyvyn ylläpito ja edistäminen.

 

Jyri Saastamoinen, apteekkari
Kainuun kokoomuksen puheenjohtaja
Kansanedustajaehdokas

Kategoriat: Kannanotot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *